1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVETSİZ MİSAFİR
DAVETSİZ MİSAFİR

DAVETSİZ MİSAFİR

Kaza sırasında otobüsün tam da girdiği yerde oturan Tuncay Yalçın ölümden kıl payı kurtuldu.

A+A-

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa-İskele anayolu Salamis Çemberi’nde 27 yaşındaki Erkin Çetinkaya’nın kullanımındaki turistik otobüs kontrolden çıkarak önce orta refüjün üzerindeki aydınlatma direğine, ardından çember üzerinde trafik levhalarına çarptı ve son olarak da Tuncay Yalçın’a ait villaya çakıldı.

İçerisinde yolcu bulunmayan otobüsün sürücüsü Erkin Çetinkaya, kazanın ardından otobüs içerisinde sıkıştı. Erkin Çetinkaya sıkıştığı otobüsten 1.5 saatlik uğraşın ardından çıkarılıp, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çetinkaya’nın akşam saatlerinde taburcu edildiği öğrenildi.

Kazanın nasıl meydana geldiği ile ilgili Gazimağusa Trafik Şubesi’nden alınan bilgiye göre, otobüsün önündeki aracı geçmeye çalışırken orta refüje çıktı ve ardından aydınlatma direğine, oradan da trafik levhalarına çarpıp villaya girdi. Kazanın yaşandığı yerde daha önce yine benzer kazalar meydana geldiği ve bazı araçların yoldan çıkarak Tuncay Yalçın’a ait evin bahçe duvarını yıkarak evin avlusuna girdiği belirtildi.

Kaza sırasında otobüsün tam da girdiği yerde oturan Tuncay Yalçın ölümden kıl payı kurtuldu. Tuncay Yalçın otobüsü görünce evin arkasına doğru kaçıp canını kurtardı.

Direksiyon hâkimiyetini kaybetti

Polis Basın Subaylığı yaptığı açıklamada, kazanın saat 16.30 sıralarında, Gazimağusa-İskele Anayolu üzerinde, 27 yaşındaki Erkin Çetinkaya’nın, yönetimindeki TPJ 119 plakalı otobüs ile İskele istikametine doğru seyrettiği sırada Salamis Hotel çemberine geldiği zaman direksiyon hakimiyetini kaybederek, yolun solundan çıkıp gidiş istikametine göre yolun solunda bulunan Tuncay Yalçın'a ait eve çarpması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Kaza sonucu otobüs içerisinde sıkışan Erkin Çetinkaya sağlık, sivil savunma ve itfaiye ekipleri tarafından 1.5 saatte otobüsten çıkarılabildi.

Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan otobüs şoförünün genel durumunun iyi olduğu ve müşahede altında tutulduğu bildirildi.

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden kaza yerine 3 doktor geldi. Sağlık ekipleri Erkin Çetinkaya’nın sağlığını aralıksız kontrol etti. Gazimağusa İtfaiyesi ise kazaya 2 araçla müdahale etti. İtfaiye, kesici aletle otobüsün aksamlarını kesti. Erkin Çetinkaya, sıkıştığı yerden bir türlü çıkarılamayınca, itfaiye titiz bir şekilde otobüsü saplandığı yerden çekti ve ekiplerin yaralıya daha rahat ulaşabilmelerini sağladı. İtfaiye, sağlık ekipleri ve sivil savunma ekipleri titiz uğraşlar sonucu Çetinkaya’yı ciddi yara almadan sıkıştığı yerden çıkardı.

Erkin Çetinkaya’nın annesi ve babası kazadan birkaç dakika sonra olay yerine geldi. Sinir krizi geçiren ve oğulları için ağlayan anne ve baba, zaman zaman ayakta durmakta zorluk çekti.

Yalçın: Otobüsün eve doğru geldiğini gördüm

Öte yandan, kazada ölümden kıl payı kurtulan ev sahibi Tuncay Yalçın, balkonda oturduğu sırada aniden bir çarpma sesi duyduğunu söyledi. Otobüsün önce evinden 150 metre uzakta bulunan aydınlatma direğine çarptığını ardından da çembere doğru yöneldiğini anlatan Yalçın, otobüsün çembere doğru yöneldiğini görünce oturduğu yerden kalktığını, otobüsün yönünün evine doğru dönmesi üzerine de koşarak evin arkasına kaçtığını bildirdi.

Tuncay Yalçın; “Sesleri duyunca otobüsün o hızla evin içerisine girdiğini anladım. Çok korktum ama kimsenin canına zarar gelmediği için mutluyum. Ben genelde balkonda sigaramı yakarım ve sandalyemde uyurum. Çok şanslıyım ki bu kez uyumadım. Daha önce de benzeri kazalar yaşandı. Kaç kişiyi böyle balkondan alıp ambulansa verdik” diye konuştu.(kıbrıs)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.