1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DAVOS'TA İKİNCİ ''ONE MINUTE'' DAVASI!
DAVOS'TA İKİNCİ ''ONE MINUTE'' DAVASI!

DAVOS'TA İKİNCİ ''ONE MINUTE'' DAVASI!

Ahmet Davutoğlu; ''Türkler geri geliyor''

A+A-

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos'ta 'Borsa İstanbul' oturumunda profesyonel Türklerin her alanda olduğuna vurgulayarak , ''Türkler geri geliyor'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Davos'ta Borsa İstanbul oturumunda konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından bazı satır başları:

Şimdi dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. İstanbul çok sayıda imparatorluğa başkentlik etmiştir. İstediğiniz her yere hızlı biçimde ulaşmak için İstanbul ideal yerdir. Eğer o noktada siyasi istikrar varsa o şehir ve o ülke yatırımın üssü olur. Türkiye'de siyasi istikrar ve düzen var. Bizden 30 yıl önce 14 milyar dolar dış yatırım alıyordu Türkiye. 146 milyar dolara yaklaştık. Siyasi istikrar, şeffaflık bunda büyük bir rol oynadı. Borsa İstanbul da bunun güzel örneği. Borsa İstanbul 3 yıl içinde küresel finansal endekste sıra atladı. Önde gelen liderler ve Borsa İstanbul çalışanları Borsa İstanbul'un ilk 10 borsa arasına girmesini sağlayacaktır. Son 12 yıl içinde temel yasaların bir çoğunu değiştirdik ve Türkiye'nin daha da yatırım yapılabilir hale getirdik. Bizim programlarımızda sadece niceliksel değil niteliksel gelişimler de yapacak.

Neden istanbul'un yıldızı parlıyor, cevabu şu: Çünkü Türkiye önde gelen ülke haline geliyor. , Şimdi dünyanın en büyük havaalanını inşa ediyoruz. Napolyon'un kendisine sorulduğunda Dünyanın başkenti neresi olurdu sorusuna şu cevabını verdi: İstanbul olurdu.İşte İstanbul'un ruhu budur. Küresel sahada da önem taşımaktadır. İstanbul Hukiki ve siyasi bir şehir.

Yeni nesillin profesyonel bütün niteliklere haiz olmasını istiyoruz. Londra'da pek çok şirketin CEO'su ile görüştüm ve bu görüşmelerde her zaman bir Türk profesyonel bu görüşmelere eşlik etti. Türkler geri geliyor. Profesyonel Türk yöneticileri artık her alanda bulunuyor. Türkler piyasalara dinamik bir şekilde geliyor.

"COĞRAFİ NOKTADA İSTİKRAR VARSA, O ÜLKE YATIRIM ÜSSÜ HALİNE GELEBİLİR"

Türkiye'de oyunun kurallarının daha şeffaf olmasını sağladık. Borsa İstanbul bunun çok güzel bir örneği.

2 yıl içerisinde eğitim reformları yapmayı planlıyoruz.

Profesyonel insan gücünüz yoksa o zaman yatırımcılar o ülkeyi seçmeyeceklerdir.

Akademisyen olduğum yıllarda yazdığı her makalede Türk-Arap ilişkilerinde yeni bir bölgeye ihtiyaç olduğunu söylediğini ifade etti. Davutoğlu, "O kitapları ve makaleleri yazdığımda, bir gün baş danışman, dışişleri bakanı, başbakan olarak bu ifadeleri yerine getireceğimi beklemiyordum. Buna rağmen 2002 Aralık ayı başlarındaki ilk zorlu görev Irak'taki savaştı. Irak'taki savaş nasıl idare edilirse edilsin Türkiye ve Iraklı kardeşlerimizle aramızda olumsuz hisler olmamalıydı. Irak'taki kardeşlerimiz etnik kimlikler ne olursa olsun bizim için büyük bir sorumluluktu" diye konuştu.

"DAVOS'TA KARDEŞÇE BİR ORTAM VAR"

"Davos'ta oldukça kardeşçe bir ortam var. Bazen Irak ile ilgili bazen Lübnan ile ilgili bazense bölgedeki diğer ülkelerle ilgili ve her zaman Filistin ile ilgili ortak kaygılarımızı, ortak stratejilerimizi, ortak bakış açımızı paylaştığımız oldukça uzun bir geçmişimiz var. Bizim itibarımız olan Filistinlilerin itibari, Kudüs'ün itibari ile ilgili herhangi bir toplantı yapmadık"

"BİZ DE ONE MINUTE DEMEYE DEVAM ETMELİYİZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Arap dünyası liderleri ile bir araya geldiğini kaydederek, "İsrail'in her saldırısında Türkiye'nin yaptığı açıklamalar hep aynıydı. İnsanları sağduyuya çağırıyoruz, herkesten sakin olmalarını istiyoruz diyorlardı fakat Türkiye Filistinli kardeşlerimize karşı sessizdi. Bölgemizde barış istikrarı varsa Filistin için omuz omuza savaşmalıyız. Eminim ki Davos'taki 'one minute'u unutmazsınız. Biz one minute demeye devam etmeliyiz. Eğer Filistin'de yeniden bir baskı istemiyorsak. Kudüs'ün itibarı bizim itibarımız ve bunu korumaya devam edeceğiz"

"BİZİM AKDENİZLİ RUHUMUZ HER YERDE YANSIMASINI BULACAKTIR"

Bizim akdenizli ruhumuz her yerde yansımasını bulacaktır Dünyada birçok faaliyeti yapılacak en iyi yatırım noktası. Bizim yatırımcılara bunları anlatabilmemiz Borsa İstanbul bizim için çok iyi bir fırsat. Herhangi bir engel görürlerse biz hükümetle bakanlar kurulu olarak yardımcı olmaya hazırıız.

Türkiye çok dinamik bir piyasa. Dışarıda hiçbir şey satmasanız bile içeride her türlü şeye uygun bir piyasa. Türkiye'ye yatırım yapanlar sadece iç yatırımda bile çok iyi kazançlar elde ediyorlar. Dünyanın yatırım yapılabilecek en iyi yeri. Önemli olan bizim bunu çok iyi anlatabilmemiz ve doğru bir şekilde yönelendirebilmemiz.

Biz her türlü yatırıma açığız. Türkiye'de yatırımcı şayet herhangi bir engel görürse bize bildirsin bu engelleri kaldıralım.Türk hükümeti her zaman yatırım yapmak isteyenlerin yanında olacak. Önünüze herhangi bir engel çıkarsa, küçük de olsa, bize haber verin. Biz de güçlü Hükümetimizle güçlü siyasi irademizle yatırımları kolaylaştırmak için her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.