1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''DAVULUN SESİ UZAKTAN HOŞ GELİR''
''DAVULUN SESİ UZAKTAN HOŞ GELİR''

''DAVULUN SESİ UZAKTAN HOŞ GELİR''

Kamu-Sen, hükümetin derhal bir kriz masası kurması gerektiğini belirtti.

A+A-

Kamu-Sen, işsizliğin had safhaya vardığı, binlerce esnafın iflas edip, kapısına kilit vurduğu, mahkemelerdeki boşanma ve borç dosyalarının tavan yaptığı bir ortamda hükümetin, derhal bir kriz masası kurması gerektiğini belirtti.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı açıklamada, “reel alım gücünün” % 50’sinden fazlasının kaybedildiğini ancak zamların otomatiğe bağlandığını ve hız kesmeden sürdüğünü söyledi.

Özkardaş,  “Davulun sesi uzaktan hoş gelir” sözünün boşuna söylenmediğini belirterek, “Daha düne kadar muhalefette iken, 'hak-hukuk, emek, eşitlik' diyenler, 'tüm yolsuzlukların hesabını soracağız ! Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nı, Siyasi Partiler Yasası’nı ve Meclis İç Tüzüğü’nü hükümetimizin ilk 90 gününde yapacağız ! Paketi revize edeceğiz ! Halkımızın alım gücünü artıracağız ! Göç Yasası’nı iptal edeceğiz!' diyenler, bugün hükümetteler ve tüm bunların tersini yapmakla meşguller” dedi.

Son altı ayda dövizdeki kaybın dahi % 25 olduğuna işaret eden Özkardaş, döviz borcu olan insanların çok zor durumda ve iflasların da kapının arkasında olduğunu söyledi.

Özkardaş, hükümet ortaklarının artık kavgayı ve geçiciler üzerinden siyaset yapmayı bir kenara bırakarak, gelen tehlikeye karşı önlem almaları gerektiğine işaret ederek, Bankalar Birliği ile, Üniversiteler ile, Müteahhitler Birliği ile ve diğer kesimlerle de görüşerek, döviz kurlarını sabitleme dahil, bankaların kar oranlarını aşağı çekme gibi formülleri tartışıp, bir çare üretmeleri gerektiğini belirtti.

Özkardaş, aksi takdirde, sürekli ekmeği küçülen ve maaşı sabit kalan insanlarla, iflas etmek üzere olan esnafların dövizle olan borç taksitlerini ödeyemeyeceklerini  ve sonuçta da alacağını alamayan bankaların, üniversitelerin, müteahhitlerin zora gireceğini kaydederek, “Bugüne kadar çok kazanıp, az vergi ödeyenler (bazıları hiç ödememiştir..) halkımızın bu zor günlerinde, o tatlı karlarının bir kısmından vazgeçmelidirler ve; kardan zarar etmeye razı olmalıdırlar” dedi.

Bunun olması için de görevin, hükümete düştüğüne işaret eden Özkardaş, “Yoksa, zamları sıralayıp, sonrada; ‘merak etmeyiniz Ocak maaşlarına HP yansıtılacaktır’ demekle hükümetçilik olmuyor !” diye konuştu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.