1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVUTOĞLU, DOWNER İLE GÖRÜŞTÜ
DAVUTOĞLU, DOWNER İLE GÖRÜŞTÜ

DAVUTOĞLU, DOWNER İLE GÖRÜŞTÜ

DAVUTOĞLU, BM GENEL SEKRETERİ'NİN KIBRIS ÖZEL DANIŞMANI DOWNER İLE GÖRÜŞTÜ

A+A-

SON TEMASLARI HAKKINDA DAVUTOĞLU'NU BİLGİLENDİREN DOWNER, MÜZAKERELERİN EKİM AYI BAŞINDA BAŞLAMASI VE BİRKAÇ AY İÇİNDE SONUÇLANMASI YÖNÜNDEKİ BEKLENTİSİNİ DİLE GETİRİRDİ

GÖRÜŞMELERİN BİR AN ÖNCE BAŞLAMASI GEREKTİĞİNİ VE 50. YILINA GELEN BİR SORUNUN ÇÖZÜMSÜZ KALAMAYACAĞINI VURGULAYAN DAVUTOĞLU, TÜRKİYE'NİN ÇÖZÜME DESTEK VEREN TARAF OLDUĞUNU VE  GEREKLİ SİYASİ İRADEYİ GÖSTERECEĞİNİ İFADE ETTİ

TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile bir araya geldi. Görüşmede Downer, müzakerelerin ekim ayı başında başlaması ve birkaç ay içinde sonuçlanması yönündeki beklentisini dile getirirken, Bakan Davutoğlu, görüşmelerin bir an önce başlaması gerektiğini ve 50. yılına gelen bir sorunun daha fazla çözümsüz kalamayacağını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Downer'ı bakanlıktaki makamında kabul etti. Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Downer görüşmede, Kıbrıs konusundaki son temasları hakkında Bakan Davutoğlu'na bilgi verdi ve adada tekrar başlaması öngörülen müzakerelerle ilgili olarak BM'nin ne tür bir çalışma içerisinde olduğunu aktardı. Adadaki temaslarının verimli geçtiğini belirten Downer, müzakerelerin ekim ayı başında başlamasının öngörüldüğünü ve birkaç ay içinde sonuçlanmasının beklendiğini, BM'nin bütün çalışmalarını bu yönde yürüttüğünü kaydetti.

Davutoğlu'nun da görüşmede, Türkiye'nin bugüne kadar çözüme hep destek veren taraf olduğuna ve bundan sonra da çözüme giden her türlü çaba ve girişimin destekleneceğine vurgu yaptığı öğrenildi.

Görüşmelerin bir an önce başlaması ve hızlı ve kararlı bir biçimde sonuca ulaştırılmasının gereğine işaret eden Davutoğlu'nun, Türkiye'nin bu yöndeki beklentilerinin BM ile uyuştuğunu ve 50. yılına gelen bir sorunun artık daha fazla çözümsüz kalmaya tahammülünün olmadığını dile getirdiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre, bu konuda çözümün parametrelerinin belli olduğuna değinen Davutoğlu, bir siyasi iradenin ortaya konması gerektiğini belirterek, Türk tarafının ve Türkiye'nin söz konusu iradeyi ve desteği önümüzdeki kritik dönemde de kuvvetli şekilde göstereceğini söyledi.

Diplomatik kaynaklar ayrıca, Bakan Davutoğlu'nun, Maraş konusunun Türkiye'nin gündeminde bulunmadığını, bunun ancak kapsamlı bir çözümün parçası olarak ele alınabileceğini ve nihai aşamada sonuçlandırılabilecek bir konu olduğunu vurguladığını kaydetti.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.