1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DAVUTOĞLU, DOWNER İLE GÖRÜŞTÜ
DAVUTOĞLU, DOWNER İLE GÖRÜŞTÜ

DAVUTOĞLU, DOWNER İLE GÖRÜŞTÜ

DAVUTOĞLU, BM GENEL SEKRETERİ'NİN KIBRIS ÖZEL DANIŞMANI DOWNER İLE GÖRÜŞTÜ

A+A-

TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile görüştü.

Edinilen bilgiye göre, TC Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmede Downer, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Yunanistan'da yaptığı son temaslar hakkında Davutoğlu'na bilgi verdi. Kıbrıs'taki süreç hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Türkiye'nin Kıbrıs konusunun çözümüne dair kararlılığı tekrarlandı.

Davutoğlu, Türkiye'nin çözüme verdiği desteğin sürdüğünü vurgulayarak, Kıbrıs Türk tarafının görüşme çağrısının önemli olduğunu belirtti ve bu çağrıya cevap verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tarafların bir an önce görüşmeye başlamasında yarar olduğunu kaydeden Davutoğlu, Rum yönetiminin doğal gaz konusunda daha önce yaptığı açıklamalara ilişkin Türkiye'nin görüşlerini ayrıntılı olarak izah etti. Davutoğlu ayrıca, BM Genel Sekreteri ve diğer ilgili ülkelere gönderdiği mektup hakkında bilgi verdi.

Downer ile görüşmeleri TC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu gün içinde sürdürecek. Downer, Ankara'daki temaslarının ardından Atina ve adaya tekrar gidecek.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.