1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. DAVUTOĞLU'NDAN KERRY'E GEZİ PARKI TEPKİSİ!
DAVUTOĞLU'NDAN KERRY'E GEZİ PARKI TEPKİSİ!

DAVUTOĞLU'NDAN KERRY'E GEZİ PARKI TEPKİSİ!

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry'i arayarak, Gezi Parkı protestolarına ilişkin ABD'den gelen açıklamalara tepki gösterdi.

A+A-

Başka demokrasilerde yaşanan benzer olaylara tepki verilmezken Türkiye'deki olayların "olağanüstü" gibi algılanmasını eleştiren Davutoğlu, "Türkiye ikinci sınıf bir demokrasi değildir" mesajını verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin ABD'den gelen açıklamalar üzerine, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i arayarak tepkisini paylaştığı ve "Türkiye'nin ikinci sınıf bir demokrasi olmadığını" vurguladığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Taksim'deki olayların ardından ABD'li yetkililer tarafından arka arkaya yapılan açıklamalar üzerine muhatabı Kerry'i telefonla aradı.

Olayların gerçek mahiyeti hakkında mevkidaşını bilgilendiren Davutoğlu, pek çok demokratik ülkede benzer eylemlerle karşılaşıldığına işaret ederek, son dönemde ABD'de yaşanan "Occupy Wall Street" olaylarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Avrupa'nın farklı başkentlerinde de benzer olayların meydana geldiğini anımsatan Davutoğlu'nun, "Birçok demokratik ülke benzer eylemlerle karşılaşır ve bu da demokratik sistemlerin sınavıdır" ifadesini kullandığı belirtildi.

Türkiye'de gösteri hakkı bulunduğunun ve isteyen herkesin bu hakkı kullanabileceğinin altını çizen Davutoğlu'nun, eylemlere karışanlar arasında sadece çevreyi korumayı amaçlayanların dışında konuyu istismar etmek isteyen aşırı uç örgütlerin de bulunduğuna dikkati çektiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu iki uç arasında bir ayrım yaptığını vurguladığı ifade edildi.

Diplomatik kaynaklar, "Demokratik gösteri elbette var ve biz buna saygı gösteriyoruz" diye konuşan Davutoğlu'nun, polisin çekilmesinden sonra bile Taksim'de kamu ve özel mülkiyetin tahrip edildiğini söylediğini aktardı.

Diğer demokratik ülkelerde yaşanan benzer olaylar "olağan" görülürken, Türkiye'de yaşananların "olağanüstü" gibi algılanmasına ve olduğundan farklı gösterilmesine tepki gösteren Bakan Davutoğlu'nun, "Türkiye ikinci sınıf bir demokrasi değildir" mesajını ABD'li mevkidaşına ilettiği kaydedildi.

 

Kaynak: Hürriyet

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.