1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVUTOĞLU’NUN MESAJLARI DEĞERLENDİRİLDİ
DAVUTOĞLU’NUN MESAJLARI DEĞERLENDİRİLDİ

DAVUTOĞLU’NUN MESAJLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen siyasi partilerin yetkilileri TC Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı ziyarette verdiği Kıbrıs konusu ve hükümetle ilgili mesajları değerlendirdi.

A+A-

 Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen siyasi partilerin yetkilileri TC Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı ziyarette verdiği Kıbrıs konusu  ve hükümetle ilgili mesajları değerlendirdi.

DENKTAŞ

BRT’ye konuşan bulunan Demokrat Parti-Ulusal Güçler  Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun temaslarını “önemli” olarak değerlendirdi.

Denktaş, Davutoğlu ile gerçekleştirdikleri toplantılarda “çözüme odaklı yaklaşımla yola devam” konusunda görüş birliğinin yeniden teyit edildiğini vurguladı.

Demokrat Parti’nin, Davutoğlu ile yapılan toplantılarda, Ortak Belge konusunda bazı tavizler verildiği şeklinde bir görüşü oluştuğunu ifade eden Denktaş, “Tavizlere rağmen görüşmeler başlayabilecek mi göreceğiz ancak biz yine de sürece destek vermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ATUN

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Sunat Atun da, Türkiye Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun KKTC ziyaretini son derece olumlu bulduklarını belirtti.

Atun, “Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in zamana oynamaya çalıştığının ortaya çıktığı bu dönemde, ziyaret sürecin cesaretlendirilmesi yönünde son derece yararlıdır” dedi.

Özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin müzakere masasında izlediği stratejinin Anavatan tarafından olumlu bulunmasının çok önemli bir mesaj niteliği taşıdığını kaydeden Atun, ziyarette çözümün net ve samimi tarafının Türk tarafı olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti.

ÖZYİĞİT

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise Davutoğlu’nun, “Ortak açıklama için engel yok” şeklindeki mesajını destek verici bulduklarını ve olumlu karşıladıklarını söyledi.

Özyiğit, “İnşallah ortak açıklama yapılır ve sonuç verici görüşmeler başlanır” dedi.

Cemal Özyiğit, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen Partilerden biri olduğunu, ancak heyetler arası görüşmeler davet edilmediğini de belirterek, bu konuya ilişkin sitemlerini dile getirdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.