1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAYAĞIN BEDELİNİ HAPİSTE ÖDEYECEKLER
DAYAĞIN BEDELİNİ HAPİSTE ÖDEYECEKLER

DAYAĞIN BEDELİNİ HAPİSTE ÖDEYECEKLER

Bir yıl önce Lefkoşa’da kendilerine yan baktığı gerekçesi ile Orhan Kürşad’ın yüzünde şişe kıran Hüsamettin Çelik 1 yıl,  Mehmet Alkış 6 ay ve Ahmet Kelek ise 3 ay hapse mahkum oldu

A+A-

Devrim DEMİR

Lefkoşa Surlariçin’de geçtiğimiz yıl Şubat ayında aralarında merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu Orhan Kürşad’ın da olduğu üç kişiyi darp ederek vahim zarara uğratan sanıklar Hüsamettin Çelik, Mehmet Alkış ve Ahmet Kelek aleyhindeki karar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde açıklandı.

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, sanıkların mahkûm olduğu suçların toplumda yaygınlaşan ve huzursuzluğa neden olan suçlar olduğuna vurgu yaptı.

Reynar, “Vahim zarar” ve “Ciddi darp” suçlarından yargılanan Hüsamettin Çelik’i 1 yıl,  Mehmet Alkış’ı 6 ay ve Ahmet Kelek’i ise 3 ay hapis cezasına mahkûm etti.

Reynar: Ülkede güvensizlik artıyor

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar sanıkların işlemiş olduğu suçun ciddi ve yaygınlaşmaya başlayan suç türlerinden oluşunu, ülkede bulunan yerli halk ve turistlerin gündüz vakti dâhil olmak üzere gece sokaklarda dolaşırken tedirgin olmalarının toplumda büyük huzursuzluğa yol açtığını belirterek bu tür suçların ülkede güvensizliği artırdığının altını çizdi.

Reynar,  aktarmış olduğu bu hususları sanıklar aleyhine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiğini aktardı.

Suç ayrımı dikkat çekti

Kararı okuyan Reynar, sanıkların işlemiş olduğu suçun oluşuna bakıldığında sanıkların, Lefkoşa Arasta Bölgesi’nde yürürken kendilerine “Yan bakıp, laf attığı” gerekçesiyle Emrah İbrahimoğulları, Derviş Savarona ve Orhan Kürşad’ı darp ettiklerini ve sanık Mehmet Alkış’ın saldırıp tuttuğu Orhan Kürşad’a Hüsamettin Çelik’in elindeki şişe ile vurup yüzünden vahim zarara uğramasını sağlamasının bu iki sanık aleyhinde ceza takdir ederken sanık Ahmet Kelek’e nazaran daha ağır ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Reynar, aktarmış olduğu tüm olgular ve bulgular ışığında suçlu bulup mahkûm ettiği sanıkları hapis cezası dışında bir ceza ila cezalandırılamayacağını belirterek sanık Hüsamettin Çelik’i 1 yıl, sanık Mehmet Alkış’ı 6 ay ve sanık Ahmet Kelek’i ise 3 ay hapis cezasına çarptırmayı uygun ve adil bulduğunu açıkladı.

Mahkeme sonunda görüntü almaya çalışan basın mensuplarına aileler ve sanıklar engel olmaya çalıştı.

Haber Kaynağı: Havadis Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.