1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘DAYAK YOK’ DENİLDİ
‘DAYAK YOK’ DENİLDİ

‘DAYAK YOK’ DENİLDİ

Devran Türeray’ı dövdüğü iddia edilen komutan İ.D’nin, bölükteki asker arkadaşlarının, rütbeli askerlerin ve doktorların ifadelerinin yer aldığı yazılı belgeleri gösteren Subay, hiçbir ifadede ‘darp’ ile ilgili

A+A-

Devran Türeray’ın darp iddiaların yaşandı gün ‘ceza almadığını’ raporlara dayanarak aktaran Subay, o dönemde iddiaların basında yer aldığı ve bunun üzerine soruşturma başladığını aktardı. Bahse konu dönemde Devran Türeray’ı dövdüğü iddia edilen komutan İ.D’nin, bölükteki asker arkadaşlarının, rütbeli askerlerin ve doktorların ifadelerinin yer aldığı yazılı belgeleri gösteren Subay, hiçbir ifadede ‘darp’ ile ilgili bir bulgu olmadığını öne sürdü

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), Devran Türeray’ın askerliğini yaptığı 1998 yılında yediği dayak sonucu böbreklerini kaybettiği iddialarını yalanladı, “darp yok” açıklamasında bulundu.

GKK Boğaz Karargahında bilgi veren yetkili subaylar, Devran Türeray ile ilgili söz konusu evrakları göstererek, Türeray ailesinin iddialarını yanıtladı. Devran Türeray’ın 16 yıl önce askerliği yaptığı sırada darp nedeniyle değil, cilt sorununa bağlı yaraların meydana geldiğini ve bu tedavi süreci içerisinde ‘akut böbrek rahatsızlığının’ ortaya çıktığını öne sürdü.

“Raporlarda darp olayı yok”
Devran Türeray’ın darp iddiaların yaşandı gün ‘ceza almadığını’ raporlara dayanarak aktaran Subay, o dönemde iddiaların basında yer aldığı ve bunun üzerine soruşturma başladığını aktardı. Bahse konu dönemde Devran Türeray’ı dövdüğü iddia edilen komutan İ.D’nin, bölükteki asker arkadaşlarının, rütbeli askerlerin ve doktorların ifadelerinin yer aldığı yazılı belgeleri gösteren Subay, hiçbir ifadede ‘darp’ ile ilgili bir bulgu olmadığını öne sürdü.

Subay, “Raporlarda Devran’ın bölüğe gelmediği günle ilgili ceza almadığı gösteriyor. Sevilmediği için 1 gün sonra başka bir birliğe gönderiliyor ama dövüldü diye bir şey yok” ifadelerini kullandı. Türeray’ın, askerlik süresi içerisinde ‘hijyen sorunu’ yaşadığını ve bu durumun o dönmedeki evraklara işlendiğini belirten üst rütbeli Subay, bu nedenle Devran Türeray’ın bazı asker arkadaşları tarafından sevilmediğini ileri sürdü.

“Vücudunda iltihaplı sivilceler oluştu”
Buna bağlı olarak Türeray’ın yaşadığı cilt sorunu nedeniyle vücudunda iltihaplı sivilceler ve yaralar oluştuğunu raporlara dayanarak aktaran Komutan, “bacaklarında, kalçasında ve bölge yerlerde yaralar ve şişme oluştuğu doktor raporlarında belirtildi.

Bu sorundan dolayı Devran psikolojik sorunlar yaşamaya başladı ve depresyona girdi. O süreç içerisinde de psikiyatride tedavi gördü” dedi. Devran’ın psikolojik tedavisi sürecinin başladığına yönelik belgeyi gösteren Subay, Kasım ve Aralık ayları içerisinde böbrek rahatsızlığının ortaya çıkıp gerekli tedavileri gördüğünü ileri sürdü.

“GATA böbrek hastalığı teşhisi koydu”
11 Aralık 1998 tarihli Dr. İbrahim Kobat tarafından verilen raporda Devran Türeray’ın ağrısı olduğunu ve ‘akut glomeriulonefril’ teşhisi konulduğunu gösteren Komutan, böbrek rahatsızlığı nedeniyle önce Askeri ve Devlet hastanelerine ardında da 5 Ocak 1999’da GATA’ya gönderildiğini belirtti.

Subay, GATA’dan alınan iki rapor olduğunu ‘böbrek hastalığı’ teşhisi konularak, Devran Türeray’ın askere el verişli olmadığına dair rapor elde edildiğini aktardı. Devran Türeray’ın incelenen tüm raporlarında depresyonda olduğunu ve cilt sorunu yaşadığını belirterek, yaşanan böbrek rahatsızlığının ‘herhangi bir darp’ iddiasıyla ilgili olamadığını savundu.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.