1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DAYIOĞLU, "NEW CASTLE HASTALIĞI" İLE İLGİLİ KONUŞTU
DAYIOĞLU, "NEW CASTLE HASTALIĞI" İLE İLGİLİ KONUŞTU

DAYIOĞLU, "NEW CASTLE HASTALIĞI" İLE İLGİLİ KONUŞTU

“Halkımızın kanatlı hayvan ve ürünlerini tüketmeleri ile hastalığın bulaşması söz konusu değildir”

A+A-

“Gerekli tüm tedbirler alındı”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, kümes hayvanlarında görülen yalancı veba (new castle) hastalığıyla ilgili olarak Veteriner Dairesi’nin ekipleriyle gerekli çalışmaları yürüttüğünü, gerekli koruyucu tedbirlerin alındığını, üreticilere gerekli bilgilerin verildiğini açıkladı.

Dayıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Veteriner Dairesi’nin çalışmaları ile Güzelyurt Bölgesi, Lefkoşa’nın Güney kesimleri ile Gazimağusa’da bulunan bazı tavuk üreticilerinin hayvanlarında bu virüsün görülmesinin ardından tespitlerin yapıldığını, telef olan hayvanların imha edildiğini, dezenfeksiyon kurallarının uygulandığını belirtti.

Kanatlı hayvan üretimi yapan tüm çiftliklerin bilgilendirildiğini vurgulayan Dayıoğlu, canlı güvenliği kurallarının en üst seviyede uygulanmasının talep edildiğini ve kontrollerin devam ettiğini söyledi.

Dayıoğlu, Güney ve Kuzey Kıbrıs’ta görülen bu hastalığın ardından yürütülen görüşmeler çerçevesinde oluşturulan sağlık komitelerinin çalışmalarının da bulunduğunu, her iki tarafın veteriner hekimlerinin konuyla ilgli bilgi paylaşımlarının sürdüğünü ifade etti.

Dayıoğlu, “halkımızın kanatlı hayvan ve ürünlerini tüketmeleri ile hastalığın bulaşması söz konusu değildir” diyerek, alınan tedbirlerin hastalığın yayılmasını öneleme ve kanatlı üretim sektörünü korumaya yönelik olduğunu sözlerine ekledi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.