1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEBRELİ’YE SON VEDA
DEBRELİ’YE SON VEDA

DEBRELİ’YE SON VEDA

Debreli’ye son veda

A+A-

Yıllardır mücadele ettiği amansız hastalığa daha fazla direnemeyip geçtiğimiz Cuma günü tedavi gördüğü İstanbul da yaşamını yitiren Gazimağusa’ nın sevilen isimlerinden, Dünya Oto’ nun direktörü, işadamı Yıldıray Debreli, dün Gazimağusa’ da büyük bir kalabalık tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Başta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Maliye Eski Bakanı, UBP milletvekili Ersin Tatar ve bazı siyasilerin de hazır bulunduğu cenaze töreninde Yıldıray Debreli’ nin ailesi hüzünlü bir şekilde taziyeleri kabul etti.

 

Ailesi fenalık geçirdi

Yıldıray Debreli’ nin tabutunun Lala Mustafa Paşa Camisi’ne getirildiği sırada fenalık geçiren aile fertleri güçlükle sakinleştirildi. Sadece ailesi tarafından değil, yakın dostluğu ve cana yakınlığı nedeniyle bölge insanı tarafından sevilen Depreli’nin erken denecek bir yaşta hayata veda etmesi, tarihi kentin en önemli gündem maddesiydi.

Sonuna kadar mücadele etti

Debreli’ nin eşi Şerif Debreli ile kızları Serda Debreli Atatüzün ve Simge Debreli’yi cenaze boyunca yakınları güçlükle ayakta tutabilmeyi başardı. Debreli’ nin oğlu Hasan Debreli de bitkin bir şekilde taziyeleri kabul etti.

Yaklaşık 7 yıl süreyle  mücadele ettiği akciğer kanserini bir süre önce yenmeyi başaran, ancak 10 gün önce ciğerlerinin su toplaması ile beklenmedik şekilde fenalaşarak İstanbul’a götürülen Yıldıray Depreli, sağlığına kavuşarak yeniden ülkesine dönmeyi umut ediyordu. Depreli, hastalığı süresince hiç pes etmemiş, iyileşmek için sonuna kadar direnmişti .

Törene katılan herkes onun başarılarından ve dostluğundan söz etti.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.