1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEDE CİNAYETİ AĞIR CEZA'DA!
DEDE CİNAYETİ AĞIR CEZA'DA!

DEDE CİNAYETİ AĞIR CEZA'DA!

13 tanık, 206 adet emare

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Mağusa’da 2018 yılı Ocak ayı içerisinde Nijerya uyruklu Kennedy T. Dede’yi evinden kaçırarak Çanakkale Göleti’ne götüren ve ciddi şekilde darp ederek Dede’nin ölümüne neden olan 5 sanığın ilk tahkikat (PI) duruşması sonuçlandı

Mağusa’da 29 Ocak 2018 tarihinde Nijerya uyruklu Kennedy T. Dede’yi sanık Nidai Şanlı’ya olan bin TL borcu yüzünden evinden darp ederek kaçıran ve Çanakkale Göleti’ne götürüp Dede’yi ciddi şekilde darp ederek ölümüne neden oldukları iddia edilen sanık Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, Simge Dağdur ve Zekeriya Kurucu’nun ilk tahkikat (PI) duruşması sonuçlandı. 12 Ekim 2018 tarihinde başlayan PI duruşması dün, cinayetin soruşturmasını yürüten Müfettiş Erkan Yahat’ın sanık avukatları tarafından istintaka tabi tutulmasının ardından tamamlandı. “Adam öldürme”, “Yaralamak için adam kaçırma”, “Ciddi darp” ve “Tehlikeli silah taşıma” davalarından itham edilen sanık Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, Simge Dağdur ve Zekeriya Kurucu’nun davaları dün 29 Mayıs tarihinde oturum yapacak olan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi. 

13 tanık, 206 adet emare

12 Ekim 2018 tarihinde başlayan PI duruşması boyunca İddia Makamı adına duruşmayı yürüten Savcı Hasan Boşnak, mahkemede 13 tanık dinletti, 206 adet emare sundu. Gerek 13 tanığın şahadetleri gerekse mahkemeye sunulan 206 adet emare ışığında tüm sanıkların Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları için yeterli şahadetin bulunduğu kanaatinde olduğunu belirten Boşnak, sanıklar aleyhine getirilen davaların Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etti.

Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, İddia Makamının PI duruşması boyunca 13 tanık dinletip 206 adet emare sunduğunu anımsattı. 

İddia Makamı tarafından sunulan şahadetleri ve emareleri değerlendirdiğini ifade eden İnan, sanıklar aleyhindeki davaları Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale etmek için yeterli şahadetin olduğunu açıkladı. 

İnan, sanıkların Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanabilmeleri için davayı 29 Mayıs 2019 tarihinde oturum yapacak olan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.