1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEDELERİNİ SOYDULAR
DEDELERİNİ SOYDULAR

DEDELERİNİ SOYDULAR

Dedelerini soydular

A+A-

Dedelerine ait ikametgaha girerek yüksek miktarda para ve ziynet eşyası çalan Mehmet Önder Miralay ve Ahmet Önder Miralay tutuklandı; şimdi paraları nerede harcadıkları araştırılıyor.

Elmas TOKAY

Boğazköy’de dedeleri İbrahim Ninnolar’ın ikametgahından 7 bin 100 Euro, 4 bin İngiliz Strelini,10 bin Türk Lirası ve muhtelif ziynet eşyalarını  sirkat ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Önder Miralay ve Ahmet Önder Miralay,dün Girne kaza Mahkemesine çıkarıldı. Polis, zanlıların parayı nerede harcadığını araştırıyor.

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları’nın huzurunda görüşülen davada iddia makamı Boğazköy Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ramazan Karataş’ı tanık olarak mahkemeye dinletti. Karataş, zanlı 1 Mehmet Önder Miralay ve zanlı 2 Ahmet Önder Miralay’ın, Girne Boğazköy’de, 4-8 Nisan 2016 tarihleri arasında meydana gelen 1ikametgahtan sirkat1 suçundan methaldar olduğunu belirtti.

Zanlıların dedeleri İbrahim Ninnolar’ın evinde 7 bin 100 Euro, 4 bin İngiliz Strelini, 10 bin Türk Lirası ve muhtelif ziynet eşyalarını sirkat ettikleri gerekçesiyle tutuklandıklarını kaydeden Karataş, zanlı 1 Mehmet Önder Miralay’ın gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini, Ahmet Önder Miralay’ın ise henüz bir ifade vermediğini kaydetti.

Zanlı 1 Miralay’ın, sirkat ettiği paraları ne şekilde harcadığını anlattığını belirten Karataş, bu ifadenin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Zanlıların serbest kalmaları halinde aranan emarelere ve tahkikata etki edebileceğini söyleyen Karataş, tahkikatın selameti için zanlılar için 3’er gün tutukluluk talep etti.

Bu talebe itiraz edilmemesi üzerine Girne Kaza Mahkemesi yargıcı Gökan Asafoğulları da, meseleyle ilgili tahkikatın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacıyla zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk emri verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.