1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEFALARCA UYARILDI AMA NAFİLE...
DEFALARCA UYARILDI AMA NAFİLE...

DEFALARCA UYARILDI AMA NAFİLE...

Hijyenden mahrum, mikrop yuvası...

A+A-

 

Değirmenlik belde sınırları içindeki Cihangir Köyü’nde faaliyet gösteren Etsan Et ve Et Ürünleri Ltd. Şirketi’ne ait hayvan kesimhanesi, yeterli sağlık ve çevre koşullarına uymadığı gerekçesiyle defalarca uyarılmasına karşın, gerekli koşulları yerine getirmediği için dün sabah Değirmenlik Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleri tarafından denetlendikten sonra mühürlendi ve süresiz kapatıldı.

Hiç bir koşulu yerine getirmemiş

Değirmenlik Belediyesi Sağlık Şubesi yetkilisi Şifa Berkan, şirketi defalarca uyardıklarını, ancak uyarıları dikkate almadıkları için bu işlemi yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Berkan, şirketin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatının süresinin 9 ay önce dolduğu ve yenilenmediği, çalışanlarının belediyeden çıkartılması gereken sağlık karnesini çıkartmadıkları ve hiçbir personelin sağlık karnesinin bulunmadığı, kesim artıklarının ise açık bir şekilde kamyon arkasında istiflendiği ve kesim sonrası kanlı atık suların taşarak mikrop saçtığı yönünde tespitler yapıldığını söyledi.

Tüm bunların bir işyerini kapatmak için yeterli gerekçe sayıldığını söyleyen Şifa Berkan, şirket gerekli koşulları yerine getirene kadar işletmenin mühürlendiğini belirtti.

kesimhane.jpg

Çalışanların hastalık kapma riski yüksek

Değirmenlik Belediyesi Sağlık Şubesi’nin yaptığı denetimlerde çalışanların hiçbir güvenlik ve koruyucu önlemi yerine getirmediği, çalışanların hastalık kapma riskinin yüksek olduğu da görüldü. Ayrıca etrafa taşan kanlı suların çevreye yaydığı koku yüzünden çevrede oturanların yoğun şikâyetine de maruz kaldığı öğrenildi.

Temel Sağlık Hizmetleri ve Çevre Dairesi de bu koşulları biliyormuş!

Aynı şirkette yakın zamanda Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin de denetim yaptığı, ancak herhangi bir yaptırım uygulamadığı öğrenildi. Çevre Koruma Dairesi’nin de kısa süre önce aynı işletmeye denetime geldiği ve çevre konusunda kurallara uymadığı gerekçesiyle uyardığı bilgisi edinildi.

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.