1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEĞİL AB'DE, AFRİKA'DA BİLE BENZERİ YOK!
DEĞİL AB'DE, AFRİKA'DA BİLE BENZERİ YOK!

DEĞİL AB'DE, AFRİKA'DA BİLE BENZERİ YOK!

Bitmeyen arıza!

A+A-

Araç Kayıt Dairesinde bitmeyen sistem arızaları yüzünden işkence devam ediyor

Hakan Yıldırım

KKTC devletinin en büyük gelir kapılarından birisi olan Araç Kayıt ve Ruhsat Dairesi’nde ‘sistem arızaları’ bitmek bilmiyor. Son aylarda sık sık gündeme gelen sistem arızasının dün de yaşanması nedeniyle vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Diyalog muhabirine konuşan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren numara alarak beklemeye başladıklarını ve saatlerce sıra beklediklerini belirtirken “Bizleri Avrupalı yapacaklarını söylerken Aftrika’dan da geriye götürdüler. Paramızla rezil oluyoruz” dediler.

Vatandaş ne dedi?

Mustafa İşkinat: Sıra numaram 461. Önümde 200 kişi var. Bugün olursa bugün yapacağız işimizi, olmazsa yarın tekrar geleceğiz. Taksiciyim ben, işi bıraktım bu işlerle uğraşıyorum.

Necati Vadi: Sıra numaram 345. Saat 7.45’ten beri buradayım. Önümde 200 kişi var. Saat 11’de memurlar işe gidecek. Yetiştir miyim bilmiyorum. İşler de bekliyor. Devlete para vereceğiz ama devlet almıyor. 

Ayhan Arabacı: Benim sıra numaram 607. Önümde 300 kişi var. Bu devletin halka eziyet, dünyanın hiç bir yerinde yok. Muayene fişi aldım, Vergi Dairesi Girne’den kabul etmedi. Lefkoşa’dan yaptıracaksın dedi. Bunları yaptırmak için 300 kişi bekliyorum. Benim param Girne’de geçerli değil mi? Nedir bu utanmazlık? Ben İngiltere’de bu işlerin hepsini 2 saatte yapıyorum. Bir haftadır koşturuyoruz. Ayıptır.

Orhan Uğur: Millet utansın, hükümet utansın. Başka bir şey diyeceğimiz yok. Hangi hükümet geçerse geçsin sonuç aynı. Hiç değişen bir şey yok. Artık millet utandı yahu! 

Zafer Soy: Benim sıra numaram 376. 8.15’te geldim. Yapılması gerekiyor bu işlemlerin. Ben rahatsızım ve hastaneden geliyorum. Sistem çökmüş. Dolayısıyla bekliyoruz. Umarım yapılır, bugün yapılması gerekiyor.

Amin Muhammed: Benim numaram 390. Bir buçuk saattir buradayım. Pazartesi gününden bu güne her gün geliyorum. Bir motor var kayıt yaptırmam gereken. Her gün geliyorum.

Hasan Hacıeyüp: Benim numaram 516. Akşama bitmez. Devlet mahsus yapıyor herhalde. Polis yakalasın ceza yazsın. Bunu bilerek yaptıklarını düşünüyorum.

Muzaffer Doğan: Benim numaram 486. 2 saattir buradayım. Bugün biteceğini sanmıyorum. Emekliyim, bekliyorum. Para basan yer böyle olmamalı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.