1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEĞİRMENLİK – GİRNE YOLU İHALESİNİ ALAN FİRMA BELİRLENDİ”
“DEĞİRMENLİK – GİRNE YOLU İHALESİNİ ALAN FİRMA BELİRLENDİ”

“DEĞİRMENLİK – GİRNE YOLU İHALESİNİ ALAN FİRMA BELİRLENDİ”

ihaleyi alan firma şu anda KKTC’dedir

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Değirmenlik – Girne yolu ihalesini alan firmanın belirlendiğini kaydetti.

Dürüst, Pınarlı Köyü’nü ziyaret ederek, köylünün taleplerini dinledi; gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Serdarlı’dan Pınarlı köyüne ulaşımı kısaltacağı inancıyla, Pınarlı köylülerinin, toprak olan yolun asfaltlanmasını talep etmeleri üzerine Pınarlı köyüne ziyaret gerçekleştiren Dürüst, burada Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar ve köy halkı ile görüştü.

Serdarlı – Pınarlı yoluyla ilgili talepleri haklı bulduğunu, konuyla ilgili karayolları teknik personelinin çalışma yapacağını dile getiren Dürüst, Pınarlı halkının talebini, şartlar ve imkanlar çerçevesinde yerine getirmeye çalışacaklarını belirtti.

“Değirmenlik – Girne Yolu ihalesini alan firma belirlendi”

Değirmenlik – Girne yolunun yenilenmesi çalışmaları ile ilgili gelinen aşama hakkında bilgi veren Dürüst, “Kolay bir proje olsaydı, çok önceden yapılabilecekti. Ancak göreve gelir gelmez, yol ile ilgili projelerimizi tamamladık, geçtiğimiz yıl Ekim ayında KKTC’yi ziyaret eden TC Ulaştırma Bakanı’na projemizi sunduk ve şu an gelinen aşamada, yolun yenilenmesi ile ilgili olarak çıkılan ihale sonuçlanmış, ihaleyi alan firma belirlenmiş ve ihaleyi alan firma şu anda KKTC’dedir” dedi.

Bakan Dürüst, Girne dağ yolu yenileme projesi ihalesini kazanan firmanın, ihale şartnamesini imzalayarak KKTC’ye geldiğini ve şu anda firmanın şantiye oluşturmak için başlatmış olduğu çalışmalarının sonuna gelindiğini belirtti.

Dürüst yol projeleriyle ilgili şunları söyledi:

“KKTC’ye gelen firmalar 3 tanedir. Birincisi Değirmenlik – Girne yolunu yapacak olan firmadır. Bu proje, yonca kavşağından başlayarak, bölünmüş yol olarak Acapulco kavşağına kadar olan kısmını kapsamaktadır. İkinci firma, Acapulco kavşağından Girne merkezine kadarki güzergâh, üçüncüsü ise Girne merkezinden Gönyeli çemberine kadarki güzergah ile ilgilidir. Bu projelere ilaveten Büyükkonuk’tan Acapulco’ya olan sahil yolunun düzenlenmesi projesi de yakın zamanda başlayacak.”

“Sürücüler dikkatsiz ve süratli araç kullanmaya devam ettikçe kazalar kaçınılmaz”

Dürüst şöyle devam etti:

“Her ne kadar dağ yolunun, bozuk bir yol, güvensiz bir yol olduğunu sadece söylesek bile, sürücüler olarak bizler de, gerek cep telefonu ile konuşarak veya mesajlaşarak, dikkatsiz ve süratli araç kullanmaya devam ettiğimiz müddetçe, kazaların olması maalesef kaçınılmaz olacaktır. Böylesi dikkatsiz ve süratli araç kullanmaya devam edersek, yol ne kadar da düzgün ve güvenli olsa da, maalesef ki kazalar kaçınılmaz olacaktır.

Bu ikazları ya da tespitleri, mazeret olsun diye söylemiyorum. Bizim bugünkü görevimiz, imkanlar ölçüsünde yollarımızı düzeltmek ise, biz görevimizi elbette ki yapacağız. Bir şeyi yapacağımızı söylüyorsak onu mutlaka yaparız. Devletimizin kısıtlı imkanları ile halkımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz. Bununla devletimizin acizliğini söylemiyorum. Bizler nereden nereye geldiğimizi çok iyi biliyoruz.

“Para geliyor da proje yapılmadığı için geri gidiyor söylemleri bizim bakanlığımız için geçerli değil”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, projeler için ayrılan bütçenin kullanılamadan geri gittiği yönündeki eleştirilere de cevap vererek, “ ‘Para geliyor da proje yapılmadığı için geri gidiyor’ söylemleri bizim bakanlığımız için geçerli değildir. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda şu an için, hangi bakanlıkta ne kadar bütçe artarsa tümüne talip olabilecek kadar projemiz vardır” dedi.

Bakanlık olarak eleştiriler yapılsa da, icraatların, yapılanların ortada olduğunu söyleyen Dürüst şunları kaydetti:

“Akıncılar yolu, Gönyeli Boğaz yolunun yenilenmesi, Gönyeli çemberi kaçış yolları projesi ki bugün bakıyorum Girne istikametinden gelen araçlar kaçış yolları sayesinde çembere takılmadan geçiş yapabiliyorlar. Bizlerin bu projeyi ortaya koyarken, Gönyeli çemberindeki tıkanıklığı yüzde yüz çözeceğiz iddiasını ortaya koymadık. Bunun, kısmi olarak bir rahatlatma getirecek birinci etap proje olduğunu hep vurguladık. Ardından Paşaköy – Aslanköy yolu, Görneç – Alevkayası, Büyükkonuk – Sazlıköy, Alevkayası – Yayladağ yollarını yaptık. Boğaziçi – Kuzucuk yolu ile Paşaköy – Vadili yollarının yapımı için de ihale aşamasına geldik.”

Bakan Dürüst, bütün bu yatırımların ve çalışmaların, KKTC Devleti’nin imkanları çerçevesinde ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımları ile gerçekleştirildiğini belirterek, “Hizmetlerimiz halkımız için, halkımızın güvenliği, rahatlığı ve daha iyi şartlarda, vatan topraklarında yaşam sürdürmeleri içindir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum