1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEHŞETE DÜŞÜREN TECAVÜZ OLAYINDA POLİSİN PAÇASI TUTUŞTU
DEHŞETE DÜŞÜREN TECAVÜZ OLAYINDA POLİSİN PAÇASI TUTUŞTU

DEHŞETE DÜŞÜREN TECAVÜZ OLAYINDA POLİSİN PAÇASI TUTUŞTU

Tecavüz mağduruna deli muamelesi...

A+A-

 

Gazete'nin dün manşetten verdiği, ‘Tecavüz mağduruna deli muamelesi’ başlıklı haber ülkede büyük yankı yarattı.

31 yaşındaki kadının, Polise yaptığı tecavüz şikâyetinin dikkate alınmadığı ve ihbarla ilgili soruşturma yapılmadığı bilgisine ulaşarak, bunu kamuoyunun bilgisine getiren haber etkili oldu.

Bu  haber üzerine, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı adli Şube’nin harekete geçti.

Gazete  tarafından ortaya çıkarılan olaya duyarlılık gösteren Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in, konuyla ilgili hemen girişimde bulunduğu ve adli Şube’ye gerekli direktifi verdiği öğrenildi.

POLİSİN İHMALİNİ GAZETE ORTAYA ÇIKARDI

Olay, akli dengesinde sorun olduğu yönünde 2011 tarihli raporu bulunan kadının, 28-31 Ağustos tarihleri arasında, tecavüze uğradığına dair Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı adli Şube’ye ihbarda bulunması üzerine başladı.

Polise yaptığı ihbar üzerine bir şahısın tutuklanmasının ardından, şikâyeti polis tarafından geri çektirilen kadının, başına geldiğini iddia ettiği ikinci olayla ilgili ise şikâyetinin dinlenmediği, yaklaşık 24 saatin ardından Gazete'nin devreye sokması üzerine alınan şikâyetinin ise, polis tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

GAZETE'NİN HABERİ SONUÇ VERDİ

Polisin bu ihmalinin, muhabir tarafından araştırıldığı bilgisini alan polisin, Sosyal Hizmetler ile istişare ettiği ve şikâyetçi kadın İ.S’nin Ruh ve Sinir Hastanesi’ne yatırılması kararı alındığı bilgisine ulaşıldı. 2011 yılından beri İ.S’nin evine uğramayan Sosyal Hizmetler Dairesi’nin ise, polis ile işbirliğinde, önceki gün aniden kadının Ruh ve Sinir Hastanesi’ne yatırılması kararı hayret uyandırdı.

SOSYAL HİZMETLERDEN SES YOK!

Dün yayınlanan haber üzerine yaşanan gelişmeler ise büyük şaşkınlık yarattı.

Ruh ve Sinir Hastanesi’ne götürülmesi beklenen kadın, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı adli Şube ekipleri tarafından evinden alınarak karakola götürüldü. Adli Şube, ihbarın 7’nci gününün ardından dün soruşturma başlattı.

Polis memurları, dün sabah 8.30 sıralarında, Gönyeli’de İ.S’nin evine gitti. Evden alınan İ.S. önce Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı adli Şube’ye götürüldü, ardından da olay yeri olan ‘Âşıklar Tepesi’ne götürülerek’ olayla ilgili dinlendi, daha sonra yazılı ifadesi alındı. Adli Şube’de gün boyunca ifadesi alınan kadın, akşam saatlerinde evine geri gönderildi. Akabinde İ.S’nin annesi de, adli Şube’ye çağrılarak ifadesine başvuruldu.

Haberinin ardından Polis harekete geçerken, mağdur olduğunu savunan şikâyetçi kadını Ruh ve Sinir Hastanesi’ne yatırma kararı alan Sosyal Hizmetler Dairesi ise, sessizliğini korudu.

 

HAYRETE DÜŞÜREN TECAVÜZ OLAYI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.