1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEMİR 10 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ
DEMİR 10 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

DEMİR 10 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Demir 10 ay hapse mahkum edildi.

A+A-

Lefkoşa'da bir şahıstan 17 gram 730'miligram Bonzai türü uyuşturucu madde satın alarak tasarruf eden ve Girne'de başka bir şahsa satmak için gittiği sırada operasyonla yakalanan Oktay Demir, 10 ay hapis cezası aldı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi'den oluşan Ağır Ceza Heyeti'nin baktığı davada, suçlarını kabul eden sanıkla ilgili olarak kararı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı, 30 Ekim 2014 tarihinden beri Merkezi Cezaevi'nde hukümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Oktay Demir, 'uyuşturucu madde tasarruf ve alma' suçlarından suçlu bulunduğunu açıkladı ve olguları aktardı.

Sanığın, 2014 Ekim ayı içerisinde bir şahıstan uyuşturucu istediğini anlatan Esendağlı, Lefkoşa Dereboyu'nda bulunan bir restoranın arka tarafında 7 paket halinde Bonzai türü uyuşturucu madde olduğunu öğrenerek, oradan aldığını aktardı. Esendağlı, sanığın söz konusu paketlerden bir kısmını Girne Kapısı'nda bir ağacın altına gömdüğünü, daha sonra Girne'de Atatürk

Parkı'nda bir kişiye uyuşturucu satmaya gittiği esnada, polis tarafından tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Amaç ticari

Sanığın uyuşturucu maddeyi sadece kendi kullanımı için almadığını, ticari amaç da güttüğünü söyleyen Yargıç Esendağlı, toplum sağlığını etkileyen bu tür suçlara ibret verici cezalar verilmesi gerektiği üzerinde durdu. Esendağlı, toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu illetinin, kamu vicdanın' etkileyen suç türlerinden olduğunu belirtti. Melek Esendağlı, toplumu rahatsız eden bu tür suçlara etkin cezalar verilmesinin önemini vurgulayarak, uyuşturucu miktarı kadar türünün de önemli olduğuna ve bu davadaki `bonzai' türü uyuşturucunun kimyasal madde olup büyük tehlike içeren uyuşturucu türleri arasında yer aldığına değindi.

Sanığın küçük yaşta  annesini kaybettiğini, babası ve üvey annesi tarafından sokağa atıldığını belirten Esendağlı, sanığın internet cafeler ile başka arkadaşlarının yanında kaldığını ve zor bir yaşam sürmesinin lehine bir durum olduğunu aktardı. Sanığın bu suça kötü yaşam koşullan ve arkadaşları  tarafında itildiğini dikkate aldıklarını, cezaevinde Sosyal Hizmetler Dairesi ile irtibatını kesmediğine işaret eden Esendağlı, uyuşturucundan kurtulma çabaları olduğunun lehine bir durum olarak görüldüğünü vurguladı. Yargıç Esendağlı, sanığın sabıkasız oluşunu, hapislik cezasının süresi belirlenirken tüm olguları göz önünde bulundurarak, oybirliğiyle sanık Oktay Demir'in 10 ay hapislik cezasına çarptınldığını açıkladı. 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.