1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DEMİR LADY UĞURLANDI!
DEMİR LADY UĞURLANDI!

DEMİR LADY UĞURLANDI!

İngiltere'de geçtiğimiz hafta vefat eden "Demir Lady" lakaplı eski başbakan Margaret Thatcher St. Paul Katedrali'nde yapılan ayinle son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Thatcher'ın, İngiliz Parlamentosu içerisindeki Saint Mary Kilisesi'nde bulunan naaşı sabah saatlerinde buradan alınarak, St. Paul Katedrali'ne getirildi.

İngiltere’nin ilk kadın başbakanının naaşı, güzergahın bir kısmında cenaze arabasında, bir kısmında ise askerler eşliğinde top arabasında taşındı.

Naaşın, başbakanlık, bakanlıklar ve Londra’nın birçok simge yapısının önünden geçirilerek katedrale gelmesinin ardından cenaze töreni başladı.

Türkiye’yi Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in temsil ettiği cenaze törenine, iki binden fazla davetli katılıyor.

Cenaze töreni sırasında Londra polisi yoğun güvenlik önlemleri alırken, yapılan açıklamada, muhtemel bir olaya karşı yaklaşık 4 bin polisin görevlendirildiği bildirildi.

Cenaze törenine Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philip, İngiltere Başbakanı David Cameron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Dışişleri Bakanı William Hague, eski Başbakan Tony Blair ve eşi Cherie, eski Güney Afrika Cumhurbaşkanı FW de Klerkeski ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve eşi Lynne, Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, sanatçı Shirley Bassey, Mezzo-soprano Katherine Jenkins, ABD'li siyasetçi Newt Gingrich gibi tanınmış isimler katılıyor.

 

Kaynak: İHA

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.