1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. DEMİREL TOPRAĞA VERİLDİ
DEMİREL TOPRAĞA VERİLDİ

DEMİREL TOPRAĞA VERİLDİ

DEMİREL TOPRAĞA VERİLDİ

A+A-

DEMİREL'İN NAAŞI ŞEHRİBAN HATUN CAMİSİ'NDEKİ CENAZE TÖRENİNİN ARDINDAN DAHA SONRA ANIT MEZAR YAPILACAK ÇALCA TEPESİ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ

Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı, memleketi İslamköy'deki Çalca Tepesi'nde toprağa verildi.

Dün Türk Yıldızlarına ait uçakla Isparta'ya, oradan da doğduğu yer olan İslamköy'e getirilen Demirel'in naaşı, Şehriban Hatun Camisi'ndeki cenaze töreninin ardından, daha sonra anıt mezar yapılacak Çalca Tepesi'ne götürülmek üzere askerler tarafından cenaze aracına konuldu.

Naaşın getirilmesinden önce Demirel'in defnedileceği alana gelen özel doktoru Aylin Cesur ile yeğeni Nihan Demirel Atasagun son hazırlıkları kontrol etti.

Defin işleminin yapılacağı alana, gül yaprakları dökülürken, alana sürekli olarak gül suyu da sıkıldı. Alana Demirel'in cumhurbaşkanlığı forsu ile çekilmiş dev posteri de asıldı.

Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi. Camideki törene katılan vatandaşlar 1,5 kilometrelik Çalca Tepe mesafesini yürüyerek alana geldi.

Cenaze aracının Çalca Tepe'ye gelmesinin ardından Demirel'in naaşı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Mangası tarafından alındı. Tabutun üzerindeki Demirel'e ait fötr şapka ise Aylin Cesur tarafından alındı. Cesur, defin işleminin ardından şapkayı mezarın üzerine bıraktı.

Manganın, tabutun üzerindeki bayrağı toplamasının ardından defin işlemine geçildi. Toplanan bayrak ise Demirel'in kardeşi Şevket Demirel'e verildi.

Defin işleminin görülmemesi için mezarın bulunduğu yerde askerler tarafından dev Türk bayrağı açıldı. Defin sırasında Muhafız Alayı askerleri saygı atışı yaptı.

Defin işlemine Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel'in damadı ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de mezara inerek yardım etti. Daha sonra da dualar eşliğinde törene katılan vatandaşlar ve protokol üyeleri tarafından mezara toprak atıldı.

Töreni gözyaşları içinde izleyen Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur başta olmak üzere protokol üyeleri, aile yakınları tarafından mezara güller de atıldı.

Çeşitli illerden ve bazı barajlardan getirilen toprak ile su da mezara döküldü.

Toprak atma işleminin tamamlanmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. İlhan Kesici de dua okudu.

Defin işleminin ardından Demirel ailesi taziyeleri kabul etti.

Törene, Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Başkanı Gültekin Uysal, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, eski bakanlardan Cavit Çağlar, eski Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamları Nihat Özdemir, Aydın Doğan, Ali Koç, Erdoğan Demirören, Ali Şen ve Nazif Zorlu, bazı siyasetçiler, eski bakanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.