1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. DEMİRTAŞ: MAFYALAŞMIŞ, ALENİLEŞMİŞ SERİ KATİLLEŞMİŞ DEVLETLE KARŞI KARŞIYAYIZ
DEMİRTAŞ: MAFYALAŞMIŞ, ALENİLEŞMİŞ SERİ KATİLLEŞMİŞ DEVLETLE KARŞI KARŞIYAYIZ

DEMİRTAŞ: MAFYALAŞMIŞ, ALENİLEŞMİŞ SERİ KATİLLEŞMİŞ DEVLETLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Demirtaş: Mafyalaşmış, alenileşmiş seri katilleşmiş devletle karşı karşıyayız

A+A-

 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ankara’da Barış Mitingi öncesi meydana gelen patlamayla ilgili olarak “Mafyalaşmış, alenileşmiş seri katilleşmiş devletle karşı karşıyayız” dedi.

İstanbul Seçim Koordinasyon toplantısına katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’da Barış Mitingi öncesi meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Demirtaş, şunları söyledi:

“Saldırının arkasındaki güçler ortaya çıkar mı? Çıkmaz. Karanlık güç yok, aleni güç var. Suruç’taki gibi, Diyarbakır’daki gibi. İstihbaratı bu kadar güçlü olan devletin, bizi izleyen, dinleyen devletin bunda bilgisinin olmaması ihtimali var mı?  Suruç’ta, Diyarbakır’da bilginin olmaması mümkün mü?

“Mafyalaşmış, alenileşmiş seri katilleşmiş devletle karşı karşıyayız. Şok durumuyla herkesi panik havasıyla düşünemez hale getirmeye çalışacaklar.

“Zulüme karşı boyun eğmeyenlerin dik duruşuyla bu durumdan çıkacağız. Bunu da atlatacağız. Sadece kirli, karanlık, ortaya çıkarılmamış olaylar olarak kalmasına izin vermeyeceğiz.

“Hiçbir zulüm iktidarı baki değildir. Halkına bu kadar alkçakça davranan hiçbir iktidar sonsuza kadar varlığını sürdürememiştir. Halka hesap verecekler.

“Arkadaşlarımız seçim programını iptal etti. Onlarca cenaze, yüzlerce yaralımız var. Kim seçim kampanyası yürütebilir. Cenazemiz yerdeyken yapamayız. İstanbul başta olmak üzere bütün kentlerle planlarımızı iptal etmiş durumdayız. Biz seçim için kurulmuş olan parti değiliz. Özgürlük için kurulmuş partiyiz. Onun sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.