1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ LEFKOŞA MEZARLIĞI’NDA ANILDI
DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ LEFKOŞA MEZARLIĞI’NDA ANILDI

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ LEFKOŞA MEZARLIĞI’NDA ANILDI

Demokrasi Şehitlerini anma etkinliğinde konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununun çözümünde kaybedilecek fırsatların statükonun devamı anlamına geleceğine dikkat çekti.

A+A-

Demokrasi Şehitlerini anma etkinliğinde konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununun çözümünde kaybedilecek fırsatların statükonun devamı anlamına geleceğine dikkat çekti.

Demokrasi Şehitlerini Yaşatma Derneği, çeşitli tarihlerde öldürülen ve “Demokrasi Şehitleri” olarak anılan, İnkılapçı Gazetesi kurucusu, sendikacı Fazıl Önder Saraç; Türk Eğitim Kulübü kurucusu Ahmet Yahya; Leymosunlu Berber Ahmet İbrahim; Cumhuriyet Gazetesi yazarları Avukat Ahmet Muzaffer Gürkan ile Avukat Ayhan Hikmet; İnkılapcı Gazetesi yazarı, sendikacı Derviş Ali Kavazoğlu ile Kostas Mişaulis; Yenidüzen Gazetesi Yazarı Kutlu Adalı ve 1976- 1979 yılları arasında Türkiye’de yüksek öğrenimleri sırasında öldürülen Özer Elmas, Mehmet Ömer, Muharrem Özdemir, Ercan Turgut, Mustafa Ertan ve Sadık Cemil için bugün Lefkoşa Mezarlığı’nda anma etkinliği düzenledi.

Etkinlikte Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ile bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

YORGANCIOĞLU: “KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE KAYBEDİLECEK FIRSATLAR STATÜKONUN DEVAMI ANLAMINA GELİR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, emeğin yüceltilmesi, demokrasinin geliştirilmesi, barışın sağlanması adına çalışan bir çok kişinin bunlara karşı olanlar tarafından katledildiğini anlattı.

Yorgancıoğlu “barış- emek-demokrasi düşmanlarının” bu şekilde geride kalanların korkarak vazgeçeceğini sandığını ancak içinde bulunulan konuşların bu kişilerin yanıldığını kanıtladığını ifade etti.

“Çok mesafe kat edildi ancak henüz istediğimiz noktada değiliz” diyen Yorgancıoğlu, demokrasinin kurumsallaştırılması ve barış adına yürünmesi gereken yollar olduğunu dile getirdi.

“Geçmişte arkadaşlarımızı katledenler şimdi Kıbrıs sorununun neden çözülmemesi gerektiğini anlatıyor” diye konuşan Yorgancıoğlu, bunun mücadeleye devam edilmesi gerektiğinin göstergesi olduğunu anlattı.

Kıbrıs sorununun çözümünde kaybedilecek fırsatların statükonun devamı anlamına geleceğini dile getiren Yorgancıoğlu, “mücadele bitmedi” diye konuştu.

FELEK: “ONLARI BİR DEĞİL BİN ASIR GEÇSE DE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Demokrasi Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Felek ise, “Demokrasi Şehitleri”nin daha özgür, daha demokratik, daha refah, aydınlık günlere ulaşılması için mücadele ederken, “karanlık, faşist odaklar” tarafından öldürüldüğünü söyledi.

“Demokrasi şehitlerinin Kıbrıs’ta iki halkın barış içinde bir arada yaşamasını savundukları, emperyalist ve faşist odakların yüzlerindeki maskeyi teşhir ettikleri için katledildiler” diyen Felek, şöyle devam etti:

“Onlar demokrasi ve insan hakları mücadelesinin dününde, bugününde ve yarınlarında hep var olacaklardır. Onları bir değil bin asır geçse de unutmadık unutturmayacağız.”

Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Felek, Kıbrıslıların çözüm sürecinde etkin rol alması gerektiğini dile getirdi.

Felek’in konuşmasının ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören “Demokrasi Şehitleri”nin mezarlarına karanfil konulmasıyla sona erdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.