1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de anma törenleri düzenleniyor

A+A-

Gün dolayısıyla bu sabah Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda tören gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın anıta çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Kanbay törende yaptığı konuşmada FETÖ tarafından tertiplenen ihanet teşebbüsünün o gece Cumhurbaşkanı, Başbakan, halk, güvenlik kuruluşları ve basının çabalarıyla önlendiğini söyleyerek, olaylarda 251 kişinin şehit düştüğünü belirtti.

Kanbay konuşmasında, Demokrasi Şehitleri’ni saygı ve minnetle andı.

FETÖ’nün ihanet kalkışmasının unutulmaması gerektiğini, dersler çıkarılmasının elzem olduğunu söyleyen Kanbay, bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için neler yapılması gerektiğinin düşünülmesini istedi.

Kanbay, FETÖ yapılanmasının yurt içinde ve dışında ortadan kaldırılması için güvenlik güçlerine, adli makamlara yardımcı olunması gerektiğini söyleyerek, “Gelecekte FETÖ gibi tehlikeli ihanet şebekelerinin oluşmaması için tedbirli ve müteyakkız bulunmalıyız” dedi.

Millete yönelebilecek tehlikeler karşısında milli birlik ve toplumsal dayanışmayı en üst seviyede tutmayı başarmak gerektiğine işaret eden Kanbay, “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, geride kalan ailelerine sevgi ve şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Buradaki tören Büyükelçi Kanbay’ın konuşması ile sona erdi.

Bu arada Lefkoşa Bedesten’de AK Parti KKTC Temsilciliğinin organizasyonu ile darbe girişimiyle ilgili fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergiyi Türkiyenin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da gezdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bu akşam saat 21.00’de Selimiye Camii yanındaki meydanda Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Anma Töreni düzenlenecek. Şehitler için bugün tüm camilerde dua okutuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.