1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZME ÇABALARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"
"DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZME ÇABALARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

"DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZME ÇABALARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

GEZİ PARKI ODAKLI GELİŞMELER

A+A-

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ CARNEY: "TÜRKİYE'DEKİ HADİSELERİ ENDİŞEYLE İZLEMEYE DEVAM EDİYORUZ VE BU DURUMU DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZME ÇABALARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

"TÜRKİYE, ABD'NİN YAKIN DOSTU VE MÜTTEFİKİDİR VE TÜRK YETKİLİLERDEN BU TEMEL ÖZGÜRLÜKLERİ ONAYLAMASINI BEKLİYORUZ"

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, "Türkiye'deki hadiseleri endişeyle izlemeye devam ediyoruz ve bu durumu demokratik yollar üzerinden çözme çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Carney, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, Türkiye'nin ABD'nin yakın dostu ve müttefiki olduğunu belirterek, Türk yetkililerden ifade, toplanma ve dernek kurma, bağımsız medya gibi temel özgürlükleri onaylamasını beklediklerini söyledi.

Sözcü Carney, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki hadiseleri endişeyle izlemeye devam ediyoruz ve bu durumu demokratik yollarla çözme çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Bireylerin ifade özgürlüğünü kullandıkları için cezalandırılmasına yönelik herhangi girişimlerden ve herhangi bir tarafın şiddeti provoke etmeye yönelik çabalarından endişe duymaya devam ediyoruz.

Daha önce söylediğimiz gibi, Türkiye'nin uzun süreli istikrarını, güvenliğini ve refahını en iyi garanti altına almanın yolu, ifade, toplanma ve dernek kurma, özgür ve bağımsız medya gibi temel özgürlükleri onaylamaktan geçer. Türkiye, ABD'nin yakın dostu ve müttefikidir ve
Türk yetkililerden bu temel özgürlükleri onaylamasını bekliyoruz."

Carney, ABD Başkanı Barack Obama'nın konuya ilişkin Türk makamlarıyla bir telefon görüşmesi yapıp yapmadığına dair elinde bir bilginin bulunmadığını, ancak ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü, diğer düzeylerde de temasların kurulduğundan emin olduğunu ifade etti.

 

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.