1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENETİM SONRASI ORTAYA ÇIKAN SKANDAL!
DENETİM SONRASI ORTAYA ÇIKAN SKANDAL!

DENETİM SONRASI ORTAYA ÇIKAN SKANDAL!

İhbar sonrası yapılan denetlemeler sonrası;

A+A-

Lefkoşa-Mağusa anayolu kenarında Cihangir Köyü bölgesinde bulunan et kesimhanesinden etrafa yayılan pis koku dayanılmaz hal alınca, ihbarı değerlendiren belediye sağlık ekipleri kesimhaneyi denetledi.

Lefkoşa-Mağusa anayolu kenarında Cihangir Köyü bölgesinde bulunan ve sık el değiştiren et kesimhanesinden etrafa yayılan pis kokular dayanılmaz hal aldı.

Vatandaşların şikâyeti üzerine yapılan incelemede, hayvan kesimi sonrasında biriken kanlı suların kesimhane yanındaki tarlaya pompalandığı ortaya çıktı.

Kesimhaneden yan tarlaya bağlanan boru ile tarlaya boşaltılan kanlı sular etrafa koku ve mikrop yaydı. Ayrıca kesimhane içine konulan arkası açık kamyon kasası içinde biriktirilen atık et ve kemikler artan sıcaklıkların da etkisiyle kokmaya başladı. Kamyondan düşen kokmuş etler Haberal Kıbrıslı Gazetesi objektiflerine yakalandı.

Bölge sakinleri endişeli

Bu işletmenin yıllardır hijyen kurallarından yoksun çalıştığını belirten bölge sakinleri, kesimhanenin sık el değiştirdiğine işaret ederek, bu kuralsızlığın engellenmesini istedi. Çevre Koruma Dairesi ile yapılan temaslar sonucunda aynı işletmeye defalarca denetim için gelindiği, ceza kesildiği ve işletmenin mahkemeye verildiği öğrenildi.

Ancak tüm bunlara rağmen işletmenin hayvan kesim konusunda hijyen kurallarına uymaması yüzünden çevreye yayılan pis koku ve mikroplar çevre sakinlerini endişelendiriyor. Çevreye yayılan koku yüzünden bölgede nefes almanın adeta zorlaştığına dikkat çeken bölge sakinleri yetkililerin bu konuya kalıcı bir çözüm bulmasını istedi.

“O kadar koku olacak”
Cihangir’de Lefkoşa-Mağusa anayolu üzerinde bulunan et kesimhanesinin sahipleri olan Ahmet Akbıçak ve Salih Bender ile görüşme isteğimiz Salih Bender tarafından olumlu bulundu. Salih Bender ile yapılan telefon görüşmesinde Bender, atık etleri çöplüğe taşıyan kamyonun arızalandığı için etlerin meydanda kaldığını, yan arsaya boşaltılan kanlı sular için de, personelin bu olayı gerçekleştirdiğini ve o personelin işten atıldığını ifade etti. Hijyen kurallarına dikkat ettiklerini yineleyen Salih Bender “Burası et kesimhanesi, o kadar da koku olacak” dedi.

Bundan sonra ihtar yok kapatma var

Et kesimhanesini denetlemeye gelen Değirmenlik Belediyesi Sağlık Birimi yetkilileri, bu işletmeden sık sık şikâyet geldiğini, yaptıkları denetimlerde benzer görüntülere rastladıklarını ifade etti. Yetkililer, buna rağmen işletmede belirgin bir düzelme olmadığını, yine yapılan ani baskında hijyen kurallarına uyulmadığını gördüklerini belirtirken, gerekli raporu tuttukları ve bir kez daha aynı şekilde görüntülere şahit olduklarında işletmenin kapatılması için gerekenin yapılacağını ifade ettiler. Yetkililer bu işletmenin kredisinin tükendiğini, ancak bundan sonra kapatma cezası verilebileceğini vurguladı.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.