1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DENETİM YAPILMIYOR”
“DENETİM YAPILMIYOR”

“DENETİM YAPILMIYOR”

“Denetim yapılmıyor”

A+A-

 

Esef Karataş, ustalık belgesi olmadan oto elektrik dükkanı bazı açan kişilerin işlerini baltaladığını söyledi

“Denetim yapılmıyor”

Ustalık belgesi olmayan, ayrıca Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’ndan izin almayan kişilerin oto – elektrik dükkanı açtığını söyleyen Esef Karataş, sabırlarının taştığını ifade etti.

Kıbrıs Türk Oto Elektrikçileri Birliği Başkanı Esef Karataş, ustalık belgesi olmadan oto elektrik dükkanı bazı açan kişilerin işlerini baltaladığını söyledi.

Yasaya göre, ustalık belgesi olmayan, Esnaf ve Sanaatkarlar Odası’ndan izin almayan kişilerin oto-elektrikçi dükkanı açamayacağını savunan Karataş, “Ne yazık ki ülkemizde bu kriterlere uymayan birçok kişi oto-elektrikçi dükkanı açıp iş yapmaktadır” dedi.

Halkın can ve mal güvenliği tehlikede

Böylesi izinsiz iş yerleri yüzünden işlerinin azaldığını ve işçilerinin sosyal güvenlik yatırımlarını ödeyemeyecek duruma geldiklerini anlatan Karataş, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nı, Çalışma Dairesi’ni ve belediyeleri acil göreve çağırdıklarını aktardı.

Vatandaşlardan, bozulan araçlarını ustalık belgeleri olan profesyonel oto-elektrikçilere tamir ettirmelerini isteyen Karataş, bu durumun can ve mal güvenliği için önemli bir husus olduğunu söyledi.

Araçlara ve araç sahiplerine zarar veriyorlar

Ustalık belgesi olmadan, gelişi güzel iş yeri açan denetimsiz kişilerin hem araçlara hem de araç sahiplerine büyük zararlar verdiklerini belirten Karataş, zaman zaman basında da yayınlandığı üzere, elektrik kontaklarından dolayı araçlarda meydana gelen yangınlarının can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Personel giderleri büyük sıkıntı

Bu sebeplerden dolayı, bir diğer sorunun, istihdam ettikleri personellerin maaşlarını ve sosyal yatırımlarını ödeme güçlüğü olduğunu kaydeden Karataş, oto-elektrikçi dükkanında çalışacak vatandaş bulamadıklarından dolayı yurt dışından işçi ve kalfa getirmek durumunda kaldıklarını ve personel giderlerinin de oldukça fazla olduğunu söyleyerek, devletin bu soruna en yakın zamanda çözüm bulması gerektiğini savundu.

Küçük esnafın ayakta durabilmesi için bu duruma acil bir çözüm bulunması gerektiğini öne süren Karataş, aksi taktirde küçük esnafın yok olacağına dikkat çekti.

  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.