1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Denetimli Serbestlik Yasası gözden geçirilmeli

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, bir uyuşturucu kararında Denetimli Serbestlik Yasası'nın birçok noktada gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı:

Emine UYSAL

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, bir uyuşturucu kararında Denetimli Serbestlik Yasası'nın birçok noktada gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan Ömer Güran, "Denetimli Serbestlik Yasası’nın ivedilikle gözden geçirilmesinin yararlı olacağı görüşündeyiz. Uygulamada yasayla ilgili düşündürücü noktalar var. Yasanın birçok noktasının gözden geçirilmesi kaçınılmazdır" dedi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’ın baktığı davanın karar oturumunda KKTC Başsavcılığı adına kıdemli savcı Ahmet Varol ve avukat Hüseyin İzveren hazır bulundu.

Avukat Hüseyin İzveren, sanığın pişman olduğuna ve uyuşturucu illetinden kurtulmak için tedavi olduğuna ancak Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavisinin başarılı olmadığına vurgu yaptı.

İzveren, bağımlı olan sanığın Türkiye'de tedavi olmaya gideceğini belirtti.

Dava kararını okuyan Başkan Ömer Güran, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Uyuşturucu suçlarının yaygınlığına işaret eden Güran, bu tip suçlara kamu yararı gereği ciddi cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.

Ömer Güran, sanığın tasarruf ettiği 15 buçuk gram sentetik uyuşturucunun cüzi bir miktar olmadığı gibi, abartılı bir miktar da olmadığına değindi.

Güran, "Sanık, uyuşturucu batağına düşmüş, bağımlı ve hasta bir kişi. Ülkede gördüğü tedaviden sonuç alamaması ve Türkiye'ye tedaviye gidecek olması düşündürücüdür" dedi.

Güran, yargı olarak mevzuatı uygulamakla mükellef olduklarına vurgu yapıp, Denetimli Serbestlik Yasası'nın birçok noktasının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine işaret etti.

Asıl olanın insanı topluma kazandırmak olduğuna vurgu yapan Güran, sanığa 40 gün hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.