1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENETİMSİZLİK ÜLKESİ!
DENETİMSİZLİK ÜLKESİ!

DENETİMSİZLİK ÜLKESİ!

nca kaza, ölüm ve uyarı…

A+A-

Onca kaza, ölüm ve uyarı… Ancak kimse duymuyor, görmüyor… Başkent Lefkoşa’daki manzaralar iş güvenliği anlamında ne kadar yetersiz ve vurdumduymaz olduğumuzu gösteriyor

Ali CANSU

Kuzey Kıbrıs adeta denetimsizlik ülkesi haline geldi. Gerek ana yollarda gerekse ara sokaklarda denetimsizlik aldı başını gidiyor. Bir yandan son yıllarda iş kazalarından dolayı işçi ölümleri artış gösterirken bu ölümlerden ders alınmadığı görülüyor,  diğer yandan inşaatların yapım aşamasında trafik yetkililerinden izin alınmadan yollar işgal ediliyor. Hal böyleyken, çileden çıkan yine vatandaş oluyor.

Yeni yapılmakta inşaatlarda çalışan işçiler ona uyarıya ve ölümle sonuçlanan iş kazalarına rağmen hala başlarında kaskları ve herhangi bir yere bağlı olmaksızın, korumasız bir şekilde iş yapmaya devam ediyor.    Yetkililer bu konuda sürekli denetim yaptıklarını duyursa da, başkentin göbeğinde ortaya çıka bazı görüntüler denetimin ne kadar eksik olduğunu gözler önüne seriyor.

Vatandaşlar, ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yasaların yeterli olduğunu ancak uygulanmadığını söylerken, denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini ifade ediyor.

Öte yandan, yeni inşaatların yapımında gerek beton harçları dökerken gerekse tuğlalar üst katlara yerleştirilirken yolların işgal edilmesi de araç sürücülerini mağdur ediyor.

Vatandaşlar, işgal edilen yollar için önceden trafik yetkililerinden izin alması gerektiğini ifade ederek, denetimlerin yapılmaması nedeni vatandaşların mağdur olduğunu belirtti.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.