1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “DENETLEME KURULUNDA SORUŞTURMALARI TAMAMLANAN DOSYALAR SONUÇLANDIRILSIN”
“DENETLEME KURULUNDA SORUŞTURMALARI TAMAMLANAN DOSYALAR SONUÇLANDIRILSIN”

“DENETLEME KURULUNDA SORUŞTURMALARI TAMAMLANAN DOSYALAR SONUÇLANDIRILSIN”

DP-UG GENEL SEKRETERİ ŞONYA: “DENETLEME KURULUNDA SORUŞTURMALARI TAMAMLANAN DOSYALAR SONUÇLANDIRILSIN”

A+A-

DP-UG Genel Sekreteri Bengü Şonya, hükümetten; Başbakanlık Denetleme Kurulunda soruşturmaları tamamlanan “Peyak, Devlet Taşınmaz Mallarının Satışı, İhalesiz Alınan 5 adet Trafo Merkezi ve (K11) 933-2007 Bakanlar Kurulu karar numaralı Scada Sistemi” dosyalarının sonuçlandırmasını istedi.

Şonya, söz konusu dosyaların tümünün halk vicdanında büyük yaralar açtığını ve İrsen Küçük hükümeti öncesini kapsayan dosyalar olduğunu savunarak, yolsuzlukların üzerine gideceğini açıklayan Sibel Siber başkanlığındaki koalisyon hükümetinin ivedi olarak söz konusu dosyaların önündeki engelleri kaldırıp sonuçlandırılmalarını sağlaması gerektirdiğini, aksi halde hükümetin şeffaflık ve dürüstlük ilkesine gölge düşeceğini ileri sürdü.

Bengü Şonya yazılı açıklamasında, Başbakan Sibel Siber’in hükümet icraatlarının şeffaf olacağı yönünde yaptığı açıklamaların son derece olumlu ve halkın beklediği açıklamalar olduğunu ifade etti.

Hükümetin, geçmiş hükümetler döneminde yapılan usulsüz icraatların değerlendirilip gerekirse iptal edileceği yönündeki açıklamalarını “gerekli ancak yetersiz açıklamalar” olarak gördüklerini dile getiren Şonya, şöyle devam etti:

“CTP-BG’nin başkanlığındaki koalisyon hükümetinden beklentimiz; halkımıza verdikleri taahhütlerin sadece İrsen Küçük hükümetinin icraatları ile sınırlı kalmaması, ondan önceki dönemi kapsayan CTP-BG – ÖRP hükümetinin icraatlarını da kapsamasıdır.

Bilindiği gibi Başbakanlık denetleme kuruluna soruşturma için verilen 20 dosyanın 9 tanesinin bulguları tamamlanmıştır. Sonuçlanan dosyalar içerisinde bulunan 1- Peyak 2- Devlet Taşınmaz Mallarının Satışı 3- İhalesiz Alınan 5 Adet Trafo Merkezi Ve 4- (K11) 933-2007 Bakanlar Kurulu Karar Numaralı Scada Sistemi bulunmaktadır.

Söz konusu dosyaların hemen tümü halkımızın vicdanında büyük yaralar açan ve İrsen Küçük hükümeti öncesini kapsayan dosyalardır. Bu dosyaların bu güne kadar sonuca ulaştırılmamalarını anlamak mümkün değildir.

Dolayısıyla yolsuzlukların üzerine gideceğini açıklayan Sibel Siber başkanlığındaki koalisyon hükümetinin ivedi olarak sözkonusu dosyaların önündeki engelleri kaldırıp sonuçlandırılmalarını sağlamalıdır. Bu görevi yerine getirebilecek kapasitede olan bir hükümet şu anda iktidarda bulunmaktadır. Bunun aksi bir davranış şeffaflık ve dürüstlük ilkesine gölge düşürecektir.”

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.