1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENETLEYEN YOK
DENETLEYEN YOK

DENETLEYEN YOK

Yasak olmasına rağmen cirit atıyorlar

A+A-

Ülkemizde mesai giriş ve çıkışlarında 5 tonun üzerindeki araçların ana yollara çıkması yasak. Ancak yasaya kimse uymuyor.

Geçtiğimiz haftalarda konu kamuoyu gündemine taşındı. Yetkililer ya da polisin henüz bir önlem almadığı görüldü. Mesai giriş ve çıkışlarında birçok ağır vasıta ana yollarda adeta cirit atıyor. Trafiği tıkıyor.  

Fasıl 83 Umumi Yolları Koruma Yasası’na göre, mesai başlamadan bir saat önce ve mesai çıkışından yarım saat sonraya kadar 5 bin Kg’lık (5 tonluk) kamyonların yollara çıkışı yasak. Ancak, bu yasayı takan yok. 

Vatandaşlar trafikte polisin daha etkin rol almasını isterken, yasaların uygulanmasıyla trafiğin rahatlayacağı görüşünde.

24 Mayıs 2004 yılında yürürlüğe giren “Fasıl 83 Umumi Yolları Koruma Yasası”nın 4’üncü maddesi aynen şöyle:
“Lefkoşa - Güzelyurt, Güzelyurt - Çamlıbel, Çamlıbel - Girne, Girne - Çatalköy, Ercan Kavşağı – Serdarlı,  Geçitkale- Bahçeler, Gazimağusa - Yeni Erenköy ana yollarında, yaz ve kış mesai saati uygulandığı sürede; mesai saati başlamadan bir saatlik süre içinde ve mesai bitiminden yarım saatlik süre içinde 5 bin kilogram ve üzeri ağırlıkta olan kamyonların seyrüseferlerini ve bulunmalarını yasaklarım.” 

Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Demircioğlu, söz konusu düzenleme ile ilgili olarak yakın zamanda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’na bir yazı gönderdiğini söyledi.

Sabah işe başlangıç ve akşam iş çıkışlarında trafiğin kilitlenmesi nedeniyle gecikme yaşayan vatandaşlar, bu çilenin devam etmesi nedeniyle sadece zaman açısından değil, akaryakıt harcanmasıyla milli servet açısından da büyük kayıpların meydana geldiğini belirtiyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.