1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENİZ HIRÇINLAŞINCA...
DENİZ HIRÇINLAŞINCA...

DENİZ HIRÇINLAŞINCA...

Dalga yüksekliği yer yer 3 metrei buldu, vatandaş denize giremeden evine döndü;

A+A-

 

Serinlemek için denize giden çok sayıda vatandaş, şiddetli rüzgar nedeniyle yer yer 3 metreye ulaşan dalgaları görünce geri dönmek zorunda kaldı.

Meteoroloji Dairesinin hafta sonu için öngördüğü şiddetli rüzgar dün tüm ülke genelinde etkili oldu. Özellikle, sıcak bir günde serinlemek için denize giden çok sayıda vatandaş dün etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle yer yer 3 metreye ulaşan dalgaları görünce geri dönmek zorunda kaldı. Girne kıyılarındaki çok sayıda plajda dün vatandaşlar denize girmek yerine dalgaları izlemeyi tercih etti. Akdeniz’deki dalgalara aldırmayarak sıcaktan bunalan ve serinlemek isteyen vatandaşlar ise belli bir süre denizde kaldıktan sonra geri çıktı.

Meteoroloji dairesinin tahminine göre bugün, bölgemiz alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalacak. Hava sıcaklığı bazı bölgelerde 3 derece kadar yükselecek. Rüzgar, güney ve batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

Denizlerde hava, açık ve az bulutlu geçecek. Rüzgar kıble ve günbatısından 4 ile 6 yer yer 7 kuvvetinde saatte 16 ile 27 yer yer 33 deniz mili hızla esecek. Deniz kaba yer yer çok kaba dalgalı tahmini dalga yüksekliği 1,5 ile 2,5 yer yer 3,5 metre, görüş mesafesi 8-10 km civarında olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.