1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. DENİZ KENARINDA FESTİVAL...
DENİZ KENARINDA FESTİVAL...

DENİZ KENARINDA FESTİVAL...

Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından deniz kenarında düzenlenecek 2. Verigo Festivali,

A+A-

 

EN İYİ ÜZÜM, PALUZE, ÜZÜM PEKMEZİ VE ZİVANİYA YARIŞMASI YAPILACAK

ATALAR:”EN İYİ VERİGO ÜZÜMÜNÜN YETİŞTİRİLDİĞİ BÖLGE”

SERGİL, “AMACIMIZ HEM HALKIN SAĞLIKLI VERİGO ÜZÜM YEMESİ HEM DE EKONOMİK DEĞERİ OLDUĞUNDAN DAHA ÇOK ÜRETİMİNİN YAPILMASINI SAĞLAMAK”

Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından deniz kenarında düzenlenecek 2. Verigo Festivali, 28 Ağustos Cuma günü başlayacak.

Verigo üzümünün ve yan ürünlerinin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen festivalde, yüzme maratonu,  sörf gösterisi ve en iyi üzüm, paluze, üzüm pekmezi ve zivaniya yarışması da düzenlenecek.

Festival 28 Ağustos Cuma saat 17:30’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Etkinlikler Yedidalga Halk Plajı’nda yer alacak.

ATALAR

Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği Başkanı Cavit Atalar, festivalin tanıtımı için Belediyeler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Yedidalga Yeşilırmak’ın ülkenin en iyi tarımsal üretimi yapan, en zengin Krallık olan Soli Krallığı’nın tarihi izlerini barındıran, en iyi yüzücüler ve sörfçülerin çıktığı, en iyi verigo üzümünün yetiştirildiği bölge olduğunu kaydetti.

Atalar, üzüm ezme ve paluze yapımı gösterisi ile en iyi verigo ve yan ürünlerinden paluze, zivaniya ve üzüm pekmezi yarışmalarının yer alacağı Festival kapsamında, yüzme maratonu, sörf gösterileri ve ses yarışması da yapılacağını belirtti.

Festival kapsamında aralarında 70 yıllık en son 1967 yılında giyilen bir de gelinliğin bulunduğu eski kıyafet defilesi de düzenleneceğini kaydeden Atalar, etkinlikte bölgedeki tüm müzik sanatçılarına da yer vermeye çalışacaklarını söyledi.

“DENETİMLERİN YOĞUNLAŞTIRILMASINI SAĞLADIK”

Yedidalga Muhtarı Güner Sergil ise hedeflerinin bölgedeki alternatif  tarımsal ürünleri öne  çıkarmak olduğunu, bölgenin bir narenciye bölgesi olduğunu ancak piyasasının iyi olmadığından Yeşilırmak’ta çilek, Yedidalga’da da verigo üzüm üretimine ağırlık vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Zaman zaman gündeme gelen verigo üzümünde zirai ilaç kalıntısı hakkında son iki yılda bazı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Sergil, üreticinin zirai ilaç kullanımı, ilaç seçimi konusunda bilgilendirmenin yanında verigo üzüm denetimlerinin yoğunlaştırılmasını sağladıklarını ifade etti.

Sergil, “ Amacımız hem halkın sağlıklı verigo üzüm yemesi hem de ekonomik değeri olduğundan daha çok üretiminin yapılması” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.