1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DENİZ KIZI 100 YAŞINDA
DENİZ KIZI 100 YAŞINDA

DENİZ KIZI 100 YAŞINDA

DENİZ KIZI 100 YAŞINDA

A+A-

Danimarka'nın simgesi Deniz Kızı heykelinin 100'üncü yılı nedeniyle heykelin bulunduğu Langelinie'de kutlama etkinlikleri düzenlendi. Etkinlik nedeniyle Danimarkalılar ve ülkeyi ziyaret eder turistler Deniz Kızı heykeline akın etti.

Kopenhag'taki Kütür Belediye Başkanı Pia Allerslev, Deniz Kızı heykelinin Eyfel Kulesi kadar ünlü olduğunu anlatırken, şöyle dedi:

"Deniz Kızı Heykeli ülkemizin simgesi haline gelmiş, Hans Christian Andersen'in masalından esinlenerek yapılmıştır. En az Eyfel Kulesi kadar ünlüdür. Bazı turistler heykeli yakından görünce küçüklüğü nedeniyle hayal kırıklığına uğruyor. Ancak yine de önünde fotoğraf çekerek, Danimarka'yı ziyaret ettiklerini ispatlama yarışına giriyorlar. Deniz Kızı heykeli ülkemize milyonlarca turist çekiyor."

TÜM SALDIRILARA RAĞMEN...

İnşaat firması sahibi Carl Jakobsen tarafından 1913 yılında heykeltıraş Edvar Eriksen'e yaptırılarak Kopenhag Belediyesi'ne hediye edilen Deniz Kızı Heykeli'nin 1964 yılında başı kesilerek çalındı, 1984 yılında kolu kesildi, 2003 yılında bombalı saldırıya uğradı ve denize düştü. Heykele, defalarca boya ve çeşitli malzemeler sürüldü. Tüm saldırılara rağmen her defasında tamir edilip yerine kondu. 100'üncü yıl kutlamalarında Trolle&Tormod grubu DJ Skummemilk'in müzikleriyle gösteri yaparken, Selena Munoz dans gösterisinde bulundu. Carlsberg bira firması ünlü at arabaları ile ücretsiz bira, Toms Çikolota firması ücretsiz çikolata dağıttı. 

100 RAKAMI YAZDILAR

Posta Danmark, Deniz kızı pullarının ve biblolarının satışını yaptı. Değişik milletlerden 100 genç kız denize atlayarak 100 rakamı yazdılar. Kanocular deniz kızı etrafında gösteri yaptılar. Günün kutlamaları havai fişek gösterisi ile son bulurken, 100 yıl kutlamalarının 31 aralık tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi. Dehiz kızı heykeli, H.C Andersen'in masalındaki gibi bir balıkçıyı kurtardıktan sonra onu sahilde bekleyen deniz kızını temsil ediyor.

DENİZKIZI HİKAYESİ GERÇEK OLDU TIKLAYINIZ

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.