1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENİZCİLİK SEKTÖRÜ ÜZERİNE BİLİMSEL ARAŞTIRMA
DENİZCİLİK SEKTÖRÜ ÜZERİNE BİLİMSEL ARAŞTIRMA

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ ÜZERİNE BİLİMSEL ARAŞTIRMA

Girne Üniversitesi, Kanada’nın British Columbia Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile

A+A-

Girne Üniversitesi, Kanada’nın British Columbia Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Güney Kıbrıs’tan AP Marine Environmental  Consultancy Ltd. araştırmacılarının katkı koyduğu “ Unifying The Catch Data of a Dividedislan: Cyprus’s Marine Fisheries Catches, 1950- 2010” çalışması Almanya’da Springer Yayınları tarafından yayınlandı.

Girne Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, çalışma Kıbrıs balıkçılık sektörünün 1950-2010 yılları arasında kalan 50 yıllık dönemini kapsayan uluslararası araştırmanın sonuçlarını kapsıyor.

Araştırmada, yakalanan balık türleri ve miktarları, balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren gemi türleri ve sayıları, profesyonel ve amatör balıkçılar yıllara göre tüm ayrıntılarıyla ele alındı. Boyutları ve kapsamı bakımından bir ilk olan, Kıbrıs’ın son 50 yıllık balıkçılık sektörünü bütün ayrıntılarıyla inceleyen, kapsamıyla balıkçılık sektörünün geleceğine de önemli ışık tutan araştırma, hem Güney Kıbrıs’ın hem de Kuzey Kıbrıs’ın balıkçılık verilerini ayrı ayrı incelerken, verileri bir bütün olarak da değerlendiriyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.