1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENİZDE GÖRÜLEN RENK DEĞİŞİKLİĞİ ENDİŞE YARATTI!
DENİZDE GÖRÜLEN RENK DEĞİŞİKLİĞİ ENDİŞE YARATTI!

DENİZDE GÖRÜLEN RENK DEĞİŞİKLİĞİ ENDİŞE YARATTI!

Lapta, Alagadi ve Mağusa sahilleri ile Dipkarpaz kuzey sahil şeridinde görülen renk değişikliği ve kirlilik, endişe yarattı. Denizden alınan su numuneleri tahlile gönderildi.

A+A-

Çevre Dairesi numune aldı... Aşırı sıcaklar nedeniyle bu yıl turizm sezonu erken başlarken, deniz sahillerinde görülen renk değişikliği ve kirlilik, endişe yarattı.

Lapta, Alagadi ve Mağusa sahilleri ile Dipkarpaz sahil şeridinde denizin sararması, vatandaşlar kadar yetkilileri de endişeye sevk etti.

Çevre Koruma Dairesi, sararma görülen deniz suyundan numuneler alıp Devlet Laboratuvarı'na tahlile gönderdi. Tahlil sonuçları, deniz renginde değişikliğe neyin sebep olduğunu ortaya çıkaracak.

Pazartesi sonuçlar açıklanacak... Çevre Koruma Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer, kirliliğe neden olan sıvının analiz sonuçlarının en erken pazartei günü alınabileceğini belirterek, denizdeki sararmalarla ilgili bazı tahminleri olduğunu ifade etti. Lapta, Alagadi ve Mağusa'da görülen denizlerdeki sarılığın, Türkiye sahillerinde de görüldüğünü belirten Ünlüsoyer, bunun Akasya ağaçlarından yayılan polenler olabileceği öngörüsünde bulunde.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.