1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENİZDE PETROL KİRLİLİĞİ SEMİNERİ YAPILDI
DENİZDE PETROL KİRLİLİĞİ SEMİNERİ YAPILDI

DENİZDE PETROL KİRLİLİĞİ SEMİNERİ YAPILDI

Denizde petrol kirliliği yaratan kazalarda yapılması gereken acil müdahale ve olaya doğru yaklaşım, Lefkoşa Golden Tulip’te düzenlenen iki günlük seminerde ele alındı.

A+A-

SEMİNERDE DENİZDE PETROL KİRLİLİĞİNDE ALINMASI GEREKEN ACİL ÖNLEMLER VE SORUNA DOĞRU YAKLAŞIM ELE ALINDI

Denizde petrol kirliliği yaratan kazalarda yapılması gereken acil müdahale ve olaya doğru yaklaşım, Lefkoşa Golden Tulip’te düzenlenen iki günlük seminerde ele alındı.

Seminer, AKSA Enerji Üretim Şirketi ile Kalecik’te meydana gelen petrol kirliliğini temizleyen Seagull (Martı) Deniz Temizliği Şirketi işbirliğiyle gerçekleştirildi. Seminer çerçevesinde yarın denizde uygulama yapılacak.

Türkiye’de pek çok devlet ve özel kuruma denizde petrol kirliliği konusunda eğitim de veren Seagull Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Nevşehir ve AKSA Enerji Şirketi Kuzey Kıbrıs Sorumlusu Murat Çaptuğ seminerle ilgili TAK’a bilgi verdiler

NEVŞEHİR

Seagull Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Nevşehir, kıyı tesisleriyle açık denizde yaşanan petrol kirliliği konusunda söylemin önemli olduğuna işaret ederek,  seminerin amacının böyle bir durumda hareket tarzının belirlenmesi olduğunu kaydetti.

Seminerde kaza durumunda alınması gereken acil tedbirlerin de anlatıldığını kaydeden Nevşehir, “(Etkinlikte) Kirlilik olduğu zaman nelere dikkat edilmesi gerekir? İlk alınması gereken tedbirler nelerdir? Uluslararası Standartları, dünyanın kabul ettiği kuralları anlatıyoruz” dedi.

PETROL TAHLİYESİ TAKİP EDİLECEK

AKSA ile akaryakıt tahliyesi yapılan bölgeye bariyer döşenmesi ve tahliyenin izlenmesi için anlaşma yaptıklarını açıklayan Nevşehir, “Önemli olan kaza olduktan sonra hızlı ve doğru müdahale“ ifadesini kullandı.

Eğitimin diğer bir öneminin işbirliği konusunda olduğunu kaydeden Nevşehir, büyük bir kirlilik halinde müdahaleye katkı koyabilecek kurumların eğitilmiş olmasının önemli olduğunu söyledi.

ÇAPTUĞ

AKSA Enerji Şirketi Kuzey Kıbrıs Sorumlusu Murat Çaptuğ ise seminerini amacının ülkede Kalecik’te yaşanan kazaya benzer bir başka kaza olması halinde neler yapılması gerektiğini göstermek olduğuna işaret ederek, önemli olanın böyle bir olaya, devletin tüm kurumlarıyla ortam müdahalesi olduğunu söyledi.

Bu tür kazaların kıyı şeridi dışında açık denizde de olabileceğine işaret eden Çaptuğ, seminerde, böyle bir durumda yapılması gerekenler üzerinde durulduğunu kaydetti. Ülkede bununla ilgili yönetmenliklerin bulunmadığına dikkat çeken Çaptuğ, bunların hazırlanmasında seminerin katkısının olabileceğini ifade etti.

SEAGULL PETROL TAHLİYESİDE REFAKATÇİ OLACAK

Murat Çaptuğ, tankerlerden tesislere yakıt aktarımının izlenmesi ve bir olay durumunda acil müdahalede bulunulabilmesi için Seagull (Martı) Deniz Temizliği Şirketiyle bir antlaşma imzaladıklarını açıkladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.