1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENİZE DÖNDÜ
DENİZE DÖNDÜ

DENİZE DÖNDÜ

görenler şaşkına dönüyor

A+A-

Dörtyol ve Korkuteli köyleri sınırında Hasan Hüseyin Karabardak’a ait 110 dönümlük arpa ekili tarlanın yaklaşık 40 dönümü geçtiğimiz haftalarda yağan şiddetli yağmurlar nedeniyle 1 metre derinliğinde su tuttu.

Benzeri durumu 2009 yılında da yaşadığını bildiren Karabardak, o dönemin hükümetinin zararını karşılamadığını, bu hükümetten de yaklaşık 10 bin TL’lik zararını karşılamasını beklediğini söyledi.

Gazetemiz KIBRIS’ı arayarak şikayette bulunan Hasan Hüseyin Karabardak, 29 Aralık ve 30 Aralık tarihlerinde yağan şiddetli yağmurların 110 dönümlük tarlasının 40 dönümünü denize çevirdiğini söyledi.

Tarlasının arpa ekili olduğunu ifade eden Hasan Hüseyin Karabardak, tüm arpasının biriken suda çürüdüğünü dile getirdi.

Tarlasındaki derinliği 1 metreye ulaşan yağmur suyunun çekilmesi için İnönü Belediyesi’ne ve Gazimağusa Kaymakamlığı’na başvurduğunu anlatan Karabardak, zararının karşılanması için de Kaymakamlığa dilekçe de verdiğini bildirdi.

Tarlasında 2009 yılında yine benzeri bir durumla karşılaştığını kaydeden Hasan Hüseyin Karabardak, o dönem hükümetinin zararını karşılamadığını, dileğinin bu hükümetin zararını karşılaması yönünde olduğunu belirtti.

Doğal afet nedeniyle tarlasında yaklaşık 10 bin TL’lik zarar oluştuğunu söyleyen Karabardak, zararının karşılanmasını istiyor.

Hasan Hüseyin Karabardak, gelecek dönemlerde benzeri bir sorunla karşılaşmak istemediğini de belirtirken, yetkililerden tarladaki suyunun çekilmesini ve tarlasının yanına bir köprü yapılmasını talep etti.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.