1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENİZLERDEKİ ZENGİNLİĞİ KAVGA NEDENİ YAPMAK YERİNE...
DENİZLERDEKİ ZENGİNLİĞİ KAVGA NEDENİ YAPMAK YERİNE...

DENİZLERDEKİ ZENGİNLİĞİ KAVGA NEDENİ YAPMAK YERİNE...

DENİZLERDEKİ ZENGİNLİĞİ KAVGA NEDENİ YAPMAK YERİNE...

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, statükonun sürdürülebilir olmadığını ve tehlikelere gebe olduğunu savunarak, denizlerdeki zenginliği kavga nedeni yapmak yerine, paylaşmanın akılcı yol olduğunu ifade etti.

Akıncı, 11 Şubat 2014 tarihli ortak açıklama temelinde, iki toplumlu, iki kesimli federal çözümün her iki toplumun da çıkarına olacağını belirtti.

Akıncı dün sabah Girne çarşısını gezerek esnafla sohbet etti.

Mustafa Akıncı seçim bürosundan verilen bilgiye göre, öğleden sonra Karşıyaka köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Akıncı, daha sonra Girne’de Türk Ocağı Limasol (TOL) Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

Akıncı’ya ziyaretleri sırasında ekibindeki gönüllüler ile TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler ve TDP Girne Belediye Meclis Üyesi Ziya Sencer eşlik etti.

TOL’daki toplantıda Akıncı, Dört Boyutlu Siyaseti ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Rotası’nı özetledi.

Akıncı, konuşması ardından çeşitli konulardaki soruları da yanıtladı.

Çözüm odaklı siyasetini açıklayarak, partilerin değil toplumun içiyle ilgilenen tarafsız ve bağımsız bir cumhurbaşkanlığı vizyonu olduğunu anlatan Akıncı, ancak tarafsızlığın ilkesizlik anlamına gelmediğinin de söyledi.

Halktan, doğruluktan, dürüstlükten, adaletten ve temiz siyasetten yana olduğunu vurgulayan  Akıncı, “Bunları söylerken, ‘yapacağım’ demiyorum, çünkü yaptım, geçmişimde bunlar var” diye konuştu.

Akıncı, Türkiye ile olan ilişkilerin kişilikli ve karşılıklı saygıya dayalı olması gerektiğini de ifade ederek, “Kendi kurumlarımıza sahip çıkalım, ancak iyi yönetelim” dedi.

Kıbrıs konusunda çözüm ihtiyacını Kıbrıs’taki her iki tarafın da hissetmesi gerektiğini ifade eden Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, statükonun sürdürülemeyeceğini, tehlikelere gebe olduğunu söyledi.

Akıncı, akılcı yolu seçmenin sadece ada halklarının değil, tüm bölge ülkelerinin de yararına olacağına işaret ederek, bu yolda Kıbrıs Türk halkının çıkarlarının gözetilmesi gerektiğini vurguladı ve “asıl olan halkın çıkarlarıdır” dedi.

Cumhurbaşkanının toplumsal sorumluluklarına da konuşmasında yer veren Akıncı, “Cumhurbaşkanı, toplumsal konularla ilgilenmeli, spor camiasına, kültür-sanata katkı yapmalı. Kıbrıs Türk gençliğinin spor alanında yıllardır süren dünyadan soyutlanmışlığına son vermek için çaba harcanmalı. Bu bağlamda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve spor kulüpleri ile dayanışma içinde olunmalı” dedi.

Makam sahibi adayların propaganda gezilerinde devlet olanaklarını kullandıklarına da işaret eden Akıncı, bunun doğru olmadığını ve yapılmaması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Halkın değişime karar verdiğine de inanç belirten Akıncı şöyle devam etti:

“Ancak değişim ne cinsiyetle ne de yaşla olur. Asıl olan fikirlerdir, görüşlerdir, yaptıklarınızdır.”

Akıncı, başkanlık sisteminin bazı ülkelerde güzel işlemesine karşın bazı ülkelerde diktatörlüğe de dönüşebildiğine işaret etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.