1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENİZSEV'E HAPİSLİK, BARAN'A DENETİMLİLİK
DENİZSEV'E HAPİSLİK, BARAN'A DENETİMLİLİK

DENİZSEV'E HAPİSLİK, BARAN'A DENETİMLİLİK

Suçüstü yakalanmıştı!

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Mağusa’da 2018 yılı Temmuz ayı içerisinde uyuşturucu alışverişi yapmak isterken suçüstü tutuklanan sanık Umut Denizsev ile Hakan Baran hakkındaki karar, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Mağusa’da 2018 yılı Temmuz ayı içerisinde Güvercinlik kavşağı yakınlarında uyuşturucu alışverişi yapmak isterken tasarruflarındaki 48 gr 740 mg ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeler ile yakalanan sanık Umut Denizsev ile Hakan Baran hakkındaki karar, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Denizsev 2,5 yıl hapis cezasına mahkum edilirken, sanık Baran ise Denetimli Serbestlik Yasasından yararlandı.

Sanık Baran, sanık Denizsev’den 3 gr uyuşturucu alacaktı

Sanık Hakan Baran, 24 Temmuz 2018 tarihinde sanık Umut Denizsev’i arayarak 3 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde istediği söylemiş ve sanıklar 400 TL karşılığında uyuşturucu alışverişi yapmak için anlaşmıştı. Sanık Baran akabinde MJ 916 plakalı aracı ile Mağusa’ya sanık Denizsev’in yanına gelmek için yola çıkmış, sanık Denizev ise Alpay Akaner’i arayarak satmak için uyuşturucu madde istediğini, parasını ise uyuşturucuyu sattıktan sonra ödeyeceğini söylemişti. Alpay Akaner ise sanık Denizsev’e Mağusa-Lefkoşa Anayolu Güvercinlik kavşağı yakınında bulunan tabela altında 50 gr uyuşturucu madde olduğunu ve gidip konu yerden alabileceğini söylemişti. Girne’den Mağusa’ya gelen sanık Baran, sanık Denizsev ile buluşmuş ve sanık Denizsev, sanık Baran’a bir yerde 50 gr uyuşturucu olduğunu, beraber konu yere gidip 3 gr uyuşturucu madde alacaklarını söylemişti. Aynı gün narkotik ekipleri ise Mağusa-Lefkoşa Anayolu üzerinde tabela altında uyuşturucu madde olduğu yönünde ihbar almış ve konu yere giderek yaptığı kontrolde tabela altında uyuşturucu maddeleri bulmuştu. Akabinde narkotik ekipleri konu bölgede pusu görevine başlamıştı. Aynı gün MJ 916 plakalı araç ile uyuşturucu maddelerin saklandığı yere gelen sanık Denizsev ile Baran, pusu görevindeki narkotik ekipleri tarafından suçüstü tespit edilerek tutuklanmıştı. Analiz sonuçlarında ise konu uyuşturucu maddenin 48 gr 740 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde olduğu tespit edilmişti.

Suçlu bulundular

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Nüvit Gazi Hacı, sanık Umut Denizsev ile Hakan Baran’ı aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Sanıkların Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanma haklarının olup olmadığının değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Hacı, konu yasaya değindi. Hacı, mahkemeye aktarılan olgular uyarınca sanık Baran ile 400 TL karşılığında 3 gr uyuşturucu madde satma konusunda anlaşan ve konu uyuşturucu maddeyi sanık Baran’a satabilmek için bir başkasından uyuşturucu madde isteyen ve 48 gr 740 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi alarak tasarrufunda bulunduran sanık Denizsev’in Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanma hakkının bulunmadığını açıkladı. 3 gr ağırlığındaki uyuşturucu maddeyi sanık Denizsev’den 400 TL karşılığında satın almak için sanık Denizsev ile anlaşan sanık Baran’ın “Uyuşturucu madde alma” ve “Uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından mahkum olduğunu anımsatan Hacı, sanık Baran’ın 48 gr 740 mg uyuşturucu maddeyi alma ve tasarruf etme suçlarını teknik olarak işlediğinin anlaşıldığını belirtti. Hacı, sanık Baran’ın davaya konu suçları kişisel kullanım amacıyla işlediği sonucuna vardıklarını ifade ederek, sanık Baran’a Denetimli Serbestlik seçeneğinin sunulması gerektiğini açıkladı.

“48 gr 470 mg azımsanamayacak bir miktardır”

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Nüvit Gazi Hacı, kanun koyucunun bu suçlar için öngördüğü uzun süreli hapislik cezaları ile bu suçların vahametini açıkça ortaya koyarken, uyuşturucu maddelerin kamu üzerinde oluşturduğu tehlikeyi göz önünde bulundurduğunu ve toplum bireylerini bu illetten korunmayı amaçladığına dikkatleri çekti. Sanık Umut Denizsev’in işlemiş olduğu uyuşturucu madde suçlarının son derece ciddi ve son derece yaygın olduğuna vurgu yapan Hacı, uyuşturucunun toplumun değişik kesimlerinde yaygınlaştığı ve yaygınlaşmaya devam ettiğini mahkeme gündemine gelen davalardan açıklıkla görüldüğünü açıkladı. Hacı, huzurlarındaki davada sanık Denizsev’in, aleyhine getirilen davalar uyarınca 48 gr 740 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi alma ve tasarruf etme suçlarından mahkum edildiğini anımsatarak, sanığın alıp tasarruf ettiği miktarın azımsanamayacak bir miktar olduğunun açık olduğunu belirtti. Mahkemeye aktarılan olgulardan sanık Denizsev’in konu uyuşturucu maddeyi ticari amaçla alıp tasarruf ettiğinin açıklıkla görüldüğünü vurgulayan Hacı, sanık Denizsev’in, daha önce 2 kez benzeri suçlardan dolayı hapis cezasına mahkum edilmesine rağmen herhangi bir ders çıkarmayarak ve ıslah olmayarak konu suçları işlediğinin görüldüğüne dikkatleri çekti. Hacı, huzurlarındaki tüm olguları değerlendirdikten sonra sanık Denizsev’i hapislik cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını açıklayarak, sanık Denizsev’i 2,5 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı. Hacı, sanık Hakan Baran’ın ise 1 yıl süreyle Denetimli Serbestlik hükümlerine tabi tutulmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.