1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: “4’LÜ KOALİSYON FİKRİ DEĞERLENDİRİLMELİ”
DENKTAŞ: “4’LÜ KOALİSYON FİKRİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

DENKTAŞ: “4’LÜ KOALİSYON FİKRİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, ülkenin içinde bulunduğu durumun göz önünde bulundurularak, 4’lü koalisyon fikrinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

DENKTAŞ: “ÜLKENİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUM GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK, 4’LÜ  KOALİSYON FİKRİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

ÇAKICI: “ÜLKEDE İSTİKRARLI, RADİKAL KARARLAR ALABİLECEK BİR HÜKÜMET MODELİNE İHTİYAÇ VAR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, ülkenin içinde bulunduğu durumun göz önünde bulundurularak, 4’lü  koalisyon fikrinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyet, bugün Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret ederek, Genel Başkan Mehmet Çakıcı ve parti yetkilileriyle olası koalisyon modelleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

DENKTAŞ

Görüşme sonrasında basına açıklama yapan DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde bu sabah Ulusal Birlik Partisi’ni, daha sonra da TDP’yi ziyaret ettiklerini belirterek, görüşmelerde 4’lü koalisyon modelinin oluşturulup, oluşturulamayacağını ve olası koalisyon modellerini görüştüklerini kaydetti.

4’lü koalisyon modeli fikrine UBP’nin çok sıcak bakmadığına işaret eden Denktaş, bugün Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni de ziyaret ederek koalisyon modeli konusundaki görüşlerini öğreneceklerini söyledi.

9 ay sonra yapılacak yerel seçimlere kadar yapılacak çok iş olduğuna dikkat çeken Serdar Denktaş, ülkenin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurularak, 4’lü  koalisyon fikrinin değerlendirilmesi gerektiğini yineledi.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da, DP-UG’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugünkü görüşmede olası koalisyon modellerinin ve son gelişmelerin değerlendirildiğini söyledi.

Yeni meclisi önemli bir sürecin beklediğine işaret eden Çakıcı, mecliste bekleyen bir çok yasa olduğunu, yerel seçimlere hazırlık yapılması gerektiğini anlattı.

Ülkede istikrarlı, radikal kararlar alabilecek bir hükümet modeline ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çakıcı, TDP’nin her türlü alternatifi değerlendireceğini kaydetti.

Partiler arası istişareye ihtiyaç olduğunu da söyleyen Mehmet Çakıcı, yeni meclisin hayırlı olmasını temenni etti. Çakıcı, yeni dönemin işbirliği içinde sürdürülmesi umudunu da dile getirdi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.