1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: 'AB HALKI YENİDEN KANDIRMA PEŞİNDE'
DENKTAŞ: 'AB HALKI YENİDEN KANDIRMA PEŞİNDE'

DENKTAŞ: 'AB HALKI YENİDEN KANDIRMA PEŞİNDE'

Denktaş, "bir toplum mühendisliği faaliyetiyle, hem Kuzey Kıbrıs’ta hem Türkiye’de, iki halkı bir birinden soğutacak, birbirinden uzaklaştıracak bir çalışma yürütüldüğünü" söyledi.

A+A-

KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Kıbrıs konusunda çarpıcı değerlendirmeler yaptı ve "AB yetkililerinin Kıbrıslı Rumlar tarafından kandırıldığını itiraf etmesine rağmen AB’nin yeniden Kıbrıslı Türkleri kandırmaya çalıştığını” söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, "bir toplum mühendisliği faaliyetiyle, hem Kuzey Kıbrıs’ta hem Türkiye’de, iki halkı bir birinden soğutacak, birbirinden uzaklaştıracak bir çalışma yürütüldüğünü" söyledi. Bunu medyadan rahatlıkla takip edebildiklerini belirten Denktaş, amacın Kıbrıslı Rumların uzun yıllardan beridir özlediği Kıbrıs adasını bir Yunan adasına yapmak olduğunu ifade etti. Avrupa Birliği ve pek çok dış aktörün “Kıbrıslı Türkleri Türkiye’den uzaklaştırmak, Kıbrıslı Türkleri ne olursa olsun bir antlaşmaya imza atma” noktasına getirmek için çalıştığını kaydeden Denktaş, AB yetkililerinin Kıbrıslı Rumlar tarafından kandırıldığını itiraf etmesine rağmen AB’nin yeniden Kıbrıslı Türkleri kandırmaya çalıştığını söyledi.

Türkiye'ye garanti oyunu!

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, müzakerelerin güvenlik ve garantiler bölümüne değinirken “gidişatın Kıbrıs Türkü’nün can ve haklarını koruyan “Garanti Anlaşması’nın ortadan kaldırılacağı yönünde” olduğunu ifade etti. İngiltere ve Yunanistan’ın Garanti Anlaşması’nın kaldırılmasına hazır olduğuna işaret eden Denktaş, garanti ve güvenlik konularının müzakerelerin en son aşamasına bırakıldığı takdirde Türkiye’nin de garantilerin kaldırılmasına hayır diyemeyeceğini, çünkü çözüm önündeki engel olarak gösterileceğini söyledi.

'Türk askeri tehdit değil'

1974 yılında adaya barışı getiren Türk askerinin Rumlara hiçbir zaman tehdit teşkil etmediğini, Kıbrıslı Rumların Türk askerinin adaya sağladığı istikrarla, 1974’te fert başına düşen milli gelirinin 2 bin dolardan 25 bin dolara; Kıbrıslı Türklerin izole altında olmasına rağmen 500 dolardan 15 bin dolara çıktığını kaydeden Denktaş, Anadolu ve Kıbrıs Türk halkının KKTC’yi çok daha iyi yerlere getireceğine inandığını söyledi. Denktaş bu yöndeki açıklamalarını, Türkiye Yol-İş Sendikası’nın Girne’deki Merit Park Otel’de sendika yöneticilerine yönelik toplantısında yaptı. Toplantıda konuşan Başbakan Hüseyin Özgürgün de, “Sosyal barışın, huzurun, adaletin sağlanabilmesinde sendikal hareketin önemi çok büyüktür” dedi.

'Türkiye'den vazgeçmeyiz'

Özgürgün, “Hükümet olarak tüm sendikalarla uyum ve işbirliği içerisinde, mümkün olduğu kadar çalışma barışı sağlayacak çalışma ortamından yanayız” diye konuştu. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, Kıbrıslı Türklerin Türkiye ve KKTC bayrağından asla vazgeçmeyeceğini, ne kadar güçlü bir Türkiye varsa KKTC’nin de o denli huzur içerisinde olduğuna da inandığını ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de, "2004’te Kıbrıs sorununun çözümü için hazırlanan plana halk oylamasında Kıbrıs Rum tarafının hayır demesine rağmen AB’ye üye yapıldığını, bunun bir amaca hizmet ettiğini" vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.