1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: "AİHM KARARI MÜZAKERE MASASINA ATILAN DİNAMİT"
DENKTAŞ: "AİHM KARARI MÜZAKERE MASASINA ATILAN DİNAMİT"

DENKTAŞ: "AİHM KARARI MÜZAKERE MASASINA ATILAN DİNAMİT"

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye’nin Kıbrıs konusunda 90 milyon Euro tazminat ödemesiyle ilgili kararının müzakere masasına atılan bir dinamit olduğunu söyledi.

A+A-

DENKTAŞ: “AİHM’İN KARARI MÜZAKERE MASASINA ATILAN BİR DİNAMİTTİR...”

“BU MASA PARAMPARÇA OLMUŞTUR VE ARTIK BU MASADA GÖRÜŞME YAPILAMAMASI GEREK... TAVIR KOYMAK İÇİN NEYİ BEKLİYORUZ?”

“EDİLGEN, İKNA EDİLMEYE HAZIR BİR POZİSYON İÇİNDEYİZ VE BU NEDENLE KİMSE BİZİ CİDDİYE ALMIYOR”

DENKTAŞ, BAŞBAKAN İLE SOMA’YA GİTMEK İSTEDİKLERİNİ AÇIKLADI

 Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye’nin Kıbrıs konusunda 90 milyon Euro tazminat ödemesiyle ilgili kararının müzakere masasına atılan bir dinamit olduğunu söyledi.

Denktaş, “Bu masa paramparça olmuştur ve artık bu masada görüşme yapılamaması gerek. Ancak maalesef Türkiye’den gelen telkin de aynı doğrultudadır. ‘Parçalanmış masada görüşmeye devam edin’. Böyle bir yaklaşım olmaz” ifadesini kullandı.

Serdar Denktaş, tavır koymanın diplomasinin bir unsuru olduğunu dile getirerek, “Tavır koymak için neyi bekliyoruz?” diye sordu.

“EDİLGEN, İKNA EDİLMEYE HAZIR BİR POZİSYON İÇİNDEYİZ...”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, “Bana göre AİHM’in kararından sonra adaya gelecek olan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’e tavır koymak elimize geçen en güzel fırsattı. En azından Biden’e, ‘Biz misafirperver bir milletiz, adaya gel ama biz hiç bir açıklama yapmayacağız. Bunu bilerek gel diyebilmeliydik” ifadelerine yer verdi.

Denktaş, “Edilgen, ikna edilmeye hazır bir pozisyon içindeyiz ve bu nedenle kimse bizi ciddiye almıyor. Sadece Kıbrıs Türk tarafından bahsetmiyorum. Türkiye de maalesef aynı pozisyonda” dedi.

DENKTAŞ TÜRKİYELİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ KIBRIS SORUNU HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Başbakan Yardımcısı Denktaş, İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırma Merkezi’nden (İAUTAM) bir grup öğrenciyi kabul etti.

Serdar Denktaş, kabulde İAUTAM Başkanı Zeynep Banu Dalaman başkanlığındaki siyaset bilimleri, sosyoloji ve yerel yönetimler bölümü öğrencilerine, Kıbrıs tarihi ve Kıbrıs sorunu hakkında bilgi verdi.

Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs sorunun çözümü konusunda uluslararası camiaya karşı güven kaybı yaşadığını söyleyen Denktaş, konuşmasında Güney ile Kuzey arasında kara sınır kapılarının açılması, “Annan Planı” olarak anılan süreç gibi birçok konuya değindi.

Kıbrıs sorununun çözümü konusunda bir karmaşa olduğunu söyleyen Denktaş, her iki halkın çözümü farklı şekilde yorumladığını anlattı.

“SOMA’YA GİTMEK İSTİYORUZ...”

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan faciaya değinen da Denktaş, olaydan duyulan üzüntüyü dile getirdi, cuma günü Başbakan’la Soma’ya gidip aileleri görmek istediklerini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.