1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ ANKARA’YA GİDİYOR
DENKTAŞ ANKARA’YA GİDİYOR

DENKTAŞ ANKARA’YA GİDİYOR

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi 31’inci Dönem Toplantısı’na katılmak üzere yarın sabah Ankara’ya gidiyor.

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi 31’inci Dönem Toplantısı’na katılmak üzere yarın sabah Ankara’ya gidiyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre toplantı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in ev sahipliği ve dönem koordinatörlüğünde Ankara’da Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Etkinlikte Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a milletvekili Zorlu Töre ve Kültür Dairesi Kütüphaneler ve Yayım Şube Amiri Umure Örs eşlik edecek.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın kuruluşunun 20’nci yılı kutlamaları ile eş zamanlı olarak yapılacak toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanı sıra TÜRKSOY’a üye Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan,  Başkurdistan (RF), Tataristan (RF), Tıva (RF) ve Gagavuz Yeri’nin (Moldova) kültür bakanları ile TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Konseyi, Aksakallar Konseyi, TÜRKPA, MFGS ve Türk Akademisi başkanları da katılıyor.

Açıklamaya göre toplantının gündeminde, TÜRKSOY’un 2014 yılındaki faaliyet programının kararlaştırılması, TÜRKSOY Kültür Bakanları Daimi Konseyi 32’nci dönem koordinatörünün seçilmesi, 2014 yılında yapılacak 32’nci Dönem Toplantısı’nın yer ve tarihinin belirlenmesi gibi konular yer alıyor.

Daimi Konsey üyesi bakanlar, heyetler ve onur konuklarının katılımıyla yapılacak toplantı öncesinde ise KKTC’yi Kültür Dairesi koordinasyonuyla Bahar Çıralı’nın temsil ettiği 15’inci TÜRKSOY Ressamlar Buluşması Resim Sergisi’nin açılışı da gerçekleştirilecek.

Ayrıca sergi açılışında Eskişehir’de düzenlenen buluşmada yaptığı tablosuyla birinci seçilen Hakas Ressam Vitaliy Kızlasov’a, TÜRKSOY Resim Ödülü verilecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.