1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DENKTAŞ: “BİZ GELECEĞİZ, KKTC YENİLENİYOR”
DENKTAŞ: “BİZ GELECEĞİZ, KKTC YENİLENİYOR”

DENKTAŞ: “BİZ GELECEĞİZ, KKTC YENİLENİYOR”

DP-UG MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANITTI

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), dün akşam düzenlediği şölende, 28 Temmuz Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde yarışacak milletvekili adaylarını tanıttı.

Hidden Garden’da düzenlenen tanıtım şöleninde, “Biz Geleceğiz”, “KKTC Yenileniyor” sloganları atıldı. Eski Bakan ve Milletvekili Özel Tahsin, yazdığı dörtlükler eşliğinde Milletvekillerini sahneye çağırdı. Milletvekillerinin ayrıca sahneye çağrıldıkları sırada özgeçmişleri tek tek okundu.

DENKTAŞ

Milletvekillerinin tanıtımının ardından DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş kürsüye çıkarak, Kıbrıs Türk tarihinde dün  akşam yeni bir sayfanın açıldığına ve burada bulunan partililer sayesinde gerçek değişimin 28 Temmuz’da yaşanacağını söyledi.

Halkın artık gerçek bir değişim istediğine vurgu yapan Denktaş, buradaki adayların geniş bir kadronun yansıması olduğunu, projelerini ve seçim senetlerini ortaya koyarak halkın beklentilerini karşılamak için bu yola çıktıklarını belirtti.

“ÇAMUR ATIP SİYASİ ÇIKAR ELDE ETMEK YOK....”

“Bizim siyaset anlayışımızda kısır çekişme, çamur atıp siyasi çıkar elde etmek yok. Biz projelerimizi, planlarımızı ortaya koyacak ve bunları sizlere anlatacağız. Biz her ne pahasına olursa olsun koltuğa oturalım derdinde olanlardan değiliz” ifadelerini kullanan Denktaş, globalleşen bir ekonomik ve siyasi yapının, artan dünya nüfusu, bilgi teknolojileri ve iletişimde yaşanan gelişmelerin bizleri farklı bir noktaya doğru götürdüğünü, Devlet otoritesinin anlamının farklılaştığını kaydetti.

“DEVLETİ HALKIN AYAĞINA GÖTÜRECEĞİZ”

“Biz Geleceğiz, KKTC sizin sayenizde yenileniyor”  diyen Denktaş, koltukta oturup vatandaşa güç gösteren değil, köylünün, işçinin, işsizin emeklinin, işadamının esnafın ayağına devleti götürmek için görevi talep ettiklerini belirtti.

“BİRÇOK ALANDA DEĞİŞİM YAPACAĞIZ”

Eğitimde, sağlıkta, turizmde ve insanların refah düzeylerini artırmak için birçok alanda yapacakları değişimleri de anlatan Denktaş, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kuran bir neslin ilk karın evlatlarıyız. Bu devleti şimdi artık biz yaşatacağız, biz yücelteceğiz. Biz size yenilmeyi değil, yenilenmeyi vaat ediyoruz. Biz size geçmişi değil geleceği vaat ediyoruz” şeklinde konuştu.

“RUMLARA YAMA OLAMAYIZ”

Kendileri için esas olanın Devlet olduğunu ve Rum komşularıyla eşit koşullarda bir anlaşma istediklerini söyleyen Denktaş, anlaşmanın bir an önce yapılması gerektiğini, fakat yapılacak bir anlaşmanın ise Kıbrıs’ta var olan gerçeklere dayalı olmasını, Rumlara yama değil eşit şartlarda bir yaşamı arzuladıklarını kaydetti.

Denktaş konuşmasına “Dağ başını duman almış yürüyelim arkadaşlar” sözleri ve şarkısı eşliğinde son verdi.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.