1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DENKTAŞ: “BÜTÇENİN BİRÇOK KALEMİ 5 AYDA TÜKENDİ”
DENKTAŞ: “BÜTÇENİN BİRÇOK KALEMİ 5 AYDA TÜKENDİ”

DENKTAŞ: “BÜTÇENİN BİRÇOK KALEMİ 5 AYDA TÜKENDİ”

“YENİ DÖNEMDE KTHY INTERNATIONAL KURULACAK.. ERCAN DOSYASI HALEN İNCELENİYOR”

A+A-

DENKTAŞ’TAN YENİ HÜKÜMETE… “İNSANLARIN DEVLET OLANAKLARINDAN KORKMADIĞI BİR ORTAM YARATIN… TEMİZ BİR SEÇİM YAPILSIN”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda hükümet programı görüşülürken konuşan DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, bu yılki bütçede birçok kalemin ilk 5 ayda tükendiğini söyledi.

İzaz ikram kaleminin, akaryakıt kaleminin aşıldığını belirten Denktaş, bunların UBP’nin kurultay harcamaları, delege ziyaretleri ve benzer bir sürü amaçla tüketildiğini savundu.

Serdar Denktaş, 8 milletvekilinin UBP’den ayrılarak DP’ye katılmasıyla ilgili değerlendirmesinde, DP-Ulusal Güçler’in “demokrasinin katlinin önlenmesi ve parti içi yarışa dahi müdahaleyi davet etmeye son verme adına oluştuğunu” ifade etti.

Denktaş, bunları yaptı diye “Saraylı” ilan edildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı’nın da halkın oylarıyla seçildiğini hatırlattı.

“Biz başka yerli olmadık” diyen Serdar Denktaş, bu ana dek Cumhurbaşkanı’nın partisine herhangi bir müdahalesini görmediğini; icazet almadığını, borçlu-harçlı da olmadığını, köylere gittiğinde sorunların çözümüne baktığını kaydetti.

Serdar Denktaş, “Yeni bir çocuk doğarken sancılar olur. Bu sancılar zaman zaman ilaç tedavisi, zaman zaman telkinle atlatılır. O bebek artık doğmaya hazır hale gelmiştir. O yüzden Sayın Küçük ne kadar celallense de, bu olayı demokrasi ayıbı görse de biz demokrasi ayıbını giderecek en büyük panzehir DP-UG’de oluşturulmuştur” dedi.

“Devletin tüm arabalarının toplanarak sergilenmesini ve İrsen Küçük hükümetinin yaptığı tasarrufun görülmesini” isteyen Denktaş, kendilerinin iktidarı döneminde bir hata varsaydı, üzerinden 7 yıl geçtiğini, niye yargıya verilmediğini sordu.

Serdar Denktaş, kamu görevlilerinin pasaportlarıyla ilgili karara değinirken, geçtiğimiz yıllarda Brüksel’de düzenlenen hayalet protesto eylemine katılacaklara “acele gidin Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu çıkarın” diyenin de yine İrsen Küçük olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı’nın bir hükümete destek olmasının asli görevi olduğunu ifade eden Denktaş, hükümetin seçimden sonra yeni hükümet oluşana kadar görevde olacağını belirtti.

ŞAFAK NÖBETİ’NE DENKTAŞ VAKFI KATKISI

Denktaş, 20 Temmuz nedeniyle düzenlenecek Şafak Nöbeti’nin mali açıdan desteklenmemesi kararına karşı olduğunu; ancak hükümet üyeleriyle konuştuğunda “tam takır, kuru bakır” bir bütçeyle karşılaştıklarını; sivil toplumdan destek istendiğini; Denktaş Vakfı’nın Şafak Nöbeti’nin gerçekleşmesi için her türlü katkıyı yapacağını açıkladı.

“HER 50 SANİYEDE BİR KARAR”

Geçen hükümetin son dönemdeki kararlarını eleştirirken “50 saniyede 1 Bakanlar Kurulu kararı aldınız tebrik ederim. Herhalde bu dünyada bir rekordur, Guiness rekorudur” diyen Serdar Denktaş, bu kararlar arasında komisyon kararı olmadan 2 petrol depolama izni; Kalkınma Bankası’ndan çıkarılan krediler bulunduğunu söyledi.

Geçiş hükümetinin programıyla ortaya bir vizyon koyduğunu, bunların UBP dahil tüm partilerce paylaşılabileceğini, yöntemlerin de tartışılarak ilerleyebilinirse çok güzel olacağını kaydeden Serdar Denktaş, eski bakanların halen köşe yazısı yazan basın danışmalarının İrsen Küçük’ün istediği şekilde yazılarını sürdürdüğünü; bu kişilere bir şey yapmayacağını sadece seçim öncesi kimin ne kadar maaş aldığını; ne isteyip ne yaptıklarını, reklam bağlantılarını açıklayacağını ve kalemlerini eski hükümete satmış gazetecileri ismen yazılı olarak halka duyuracağını” belirtti.

Denktaş, “Hiç kimsenin bu halkı yanlış bilgilendirmeye, manipüle etmeye hakkı yoktur” dedi.

KTHY INTERNATIONAL… ERCAN DOSYASI İNCELEMEDE

Yeni dönemde “Kıbrıs Türk Hava Yolları International”ın kurulacağını; Ercan dosyasının halen incelendiğini belirten Serdar Denktaş, “Ben hayal kurarım, kurduğum hayallere de bugüne dek ulaştım. En büyük hayalim de düzgün, doğrudan şaşmayan bir siyasetçi olmaktı. Bu hedefe ulaştım. Siyasette nereye kadar diye sorulduğunda halk nereye kadar derse oraya kadar yanıtı veririm” diye konuştu.

Denktaş, konuşmasının sonunda yeni hükümete hitap etti ve “İnsanların devlet olanaklarından korkmadığı bir ortam yaratılmasını ve temiz bir seçim yapılmasını” istedi.

KÜÇÜK YENİDEN SÖZ ALDI, YORGANCIOĞLU’NU YALANLADI

Yeniden söz alan UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, Yorgancıoğlu’nun yalan söylediğini tespit ettiği için söz aldığını belirterek, kendisinin son Ankara ziyaretiyle ilgili hükümetin dün aldığı kararı okudu. Küçük, “19 Haziran tarihli Bankalar Kurulu kararında önergenin reddine karar verildiğini” söyledi.

Daha sonra TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı kürsüye geldi.

 

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.