1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DENKTAŞ: “DAHA ÇAĞDAŞ BRT İÇİN YENİ YASA ŞART”
DENKTAŞ: “DAHA ÇAĞDAŞ BRT İÇİN YENİ YASA ŞART”

DENKTAŞ: “DAHA ÇAĞDAŞ BRT İÇİN YENİ YASA ŞART”

BAY-SEN, DP GENEL BAŞKANI DENKTAŞ’I ZİYARETE TTİ

A+A-

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, BRTK’nın siyasetten etkilenmeyen bir yapıya kavuşturulmasının önemine işaret ederek, kurumda yaşanan aksaklıkların bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Salih Sakallı başkanlığındaki Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen)  Yönetim Kurulu üyeleri siyasi partilere başlattıkları ziyaretler çerçevesinde  bugün DP’yi ziyaret ederek, BRT Yasası’nın bir an önce hayata geçirilmesi konusunda destek istedi.

DP’den yapılan açıklamaya göre, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş kabulde, BRT Yasası’nın şu anki Meclis’te öne çıkarılmasının imkansız olduğunu, gereken düzenlemelerin yapılması için seçimlerden sonraki dönemi beklemek gerektiğini söyledi.

BRT’nin daha çağdaş bir yapıya kavuşması için yeni yasanın şart olduğuna vurgu yapan Denkaş, çağdaş ve çalışanın çıkarlarını koruyan bir yasa için parti olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Bay-Sen  Başkanı Salih Sakallı da, yeni hazırlanan yasa tasarısının hala daha Meclis’ten geçirilmediğini, en azından eski yasanın uygulamaya konulmasını istediklerini söyledi.

BRT’nin daha sistemli bir yapıya kavuşması için yasanın uygulanmasının şart olduğunu belirten Sakallı, sendika yetkilileri olarak kendilerinin dahi yeni yasanın ne durumda olduğunu bilmediklerini ifade etti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.