1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ, DÜNYA TURİZM GÜNÜ’NÜ KUTLADI
DENKTAŞ, DÜNYA TURİZM GÜNÜ’NÜ KUTLADI

DENKTAŞ, DÜNYA TURİZM GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ortalamanın üzerinde hızla büyüyerek yüksek bir ivme yakalayan Kuzey Kıbrıs turizminin, Akdeniz Bölgesi’nin en hızlı büyüyen destinasyonu haline geldiğini söyledi.

A+A-

“KUZEY KIBRIS, TUİRZM PAZARINDA AKDENİZ BÖLGESİNİN EN HIZLI BÜYÜYEN DESTİNASYONU HALİNE GELDİ”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ortalamanın üzerinde hızla büyüyerek yüksek bir ivme yakalayan Kuzey Kıbrıs turizminin, Akdeniz Bölgesi’nin en hızlı büyüyen destinasyonu haline geldiğini söyledi.

Dünya Turizm Günü kapsamında yayınladığı mesajında, dünyanın hızla gelişen endüstrilerinden biri olan turizmin, yaklaşık 700 milyon kişinin seyahat ettiği 500 milyar dolarlık bir pazarı oluşturduğunu belirten Denktaş, gezi alışkanlıklarının değişmesi, teknolojideki hızlı gelişme ve turizmin giderek çeşitlenmesinin her yıl daha fazla insanın yer değiştirmesi ve dolayısıyla sosyal ve kültürel alışverişin artmasını sağladığını kaydetti.

Yaşanan ekonomik sorunların, turizmin ekonomik yönünün daha çok dikkate alınmasına neden olduğunu da ifade eden Denktaş, turizmin gelecekte en önemli zenginleşme kaynağı olacağı yanında aynı zamanda etkin bir sosyal politika imkanı da sunacağını belirtti.

Denktaş mesajında şöyle dedi:

“Giderek daha sert bir rekabetin yaşandığı turizm pazarına geç girmiş olan Kuzey Kıbrıs ortalamanın çok üzerinde bir hızla büyüyerek kısa zamanda yüksek bir ivme yakalamıştır. Ülkemiz bugün turizm pazarında Akdeniz Bölgesi’nin en hızlı büyüyen destinasyonlarından biri haline gelmiştir.

Turizm sektörü vasıtasıyla edineceğimiz olumlu imaj, diğer alanlardaki açmazlarımızı aşmamıza büyük katkı sağlayacaktır. İyi bir imajla, iyi bir Kuzey Kıbrıs markasıyla, uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik bütün gelişmelerde ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü edinmemizin yolu kuşkusuz turizmden geçmektedir.

Geçmişten günümüze ulaşan zenginlikleri ve güzellikleriyle tarihi bir müze görünümündeki bu güzel ülkemizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ülke turizminden hak ettiğimiz payı alabilmemiz için her türlü gayreti göstereceğiz.

Varlığını ve gelişmesini, dünya barışına, huzuruna, istikrarına borçlu olan ve kalkınmaya, refaha, barış ve diyaloga katkıda bulunan turizm, insanlığımızın geleceğe, yeni dünyaya hazırlanmasında oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bugün gelinen noktada, turizmin öncelikleri ve turizm sektörünün stratejileri, küreselleşen ve geleceğe hazırlanan dünyanın gerekleri ve öncelikleriyle örtüşmektedir. Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle “Dünya Turizm Günü”nü kutluyorum. Sektörün gelişimine emek verenlere başarılar diliyorum.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.