1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ, GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLERİN DEVREYE GİRMESİNİ İSTEDİ
DENKTAŞ DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ, GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLERİN DEVREYE GİRMESİNİ İSTEDİ

DENKTAŞ DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ, GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLERİN DEVREYE GİRMESİNİ İSTEDİ

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, müzakere sürecinin ortak açıklama metninin imzalanmasıyla resmen başlatıldığını belirterek, buna karşın Kıbrıs’ta ...

A+A-

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, müzakere sürecinin ortak açıklama metninin imzalanmasıyla resmen başlatıldığını belirterek, buna karşın Kıbrıs’ta çözüm olması için müzakerelerin yanında güven artırıcı önlemlerin de bir an önce devreye girmesi gerektiğini kaydetti.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır çözümlenemeyen Kıbrıs sorununda, söz konusu metne, iki taraftan karşı çıkanların federasyon temelinde bir çözümü arzu etmediklerinin görülmesinin şaşırtıcı olmadığını ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün her daim çözüme ve barışa en istekli taraf olduğunu ve egemenlik konusunun asla vazgeçilemeyecek bir unsur olduğunu kaydeden Akça, geçmişte yaşanılan “Annan Planı” sürecine de vurgu yaparak, KKTC halkının ‘evet’ diyerek müzakere sürecinde çözüm yanlılığını açıkça gösterdiğini bildirdi.

Bugün halen Kıbrıs Türk tarafından daha çok özveri beklenmesinin oldukça düşündürücü olduğunu kaydeden Akça, müzakereler başlamadan önce, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun KOP ile gerçekleştirdiği FIFA bünyesindeki anlaşmanın, Annan planı dönemindeki gibi gençlere umut verip, sonrasında acımasızca hayal kırıklığı yaşamasına yol açtığını belirtti.

Akça, güven artırıcı önlemlerin zaman kaybetmeden başlatılması gerektiğini, önlemler başlatılırsa, yaz sonuna kadar gerçekleştirilmek istenen referandum sürecinin Kıbrıs Türkünün önünü görmesini ve bilinmezliklerin ortadan kaldırılmasını sağlayacağını savundu.

Akça “Bu bağlamda temkinli olmak yerine daha güven duyulan bir ortam yaratılacağından, her iki tarafın da sürece olumlu katkısı olacağı inancındayız” ifadelerini kullandı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.