1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ; “EŞİTLİĞİMİZ, EGEMENLİĞİMİZ, TÜRKLÜĞÜMÜZ, DEVLETİMİZ KALMAYACAK"
DENKTAŞ; “EŞİTLİĞİMİZ, EGEMENLİĞİMİZ, TÜRKLÜĞÜMÜZ, DEVLETİMİZ KALMAYACAK"

DENKTAŞ; “EŞİTLİĞİMİZ, EGEMENLİĞİMİZ, TÜRKLÜĞÜMÜZ, DEVLETİMİZ KALMAYACAK"

Serdar Denktaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Örgütü’nün KKTC’de ikincisini düzenlediği “Eğitim ve Dayanışma Kampı”nda gençlere Kıbrıs sorununun dünü, bugünü ve yarını hakkında bilgi verdi.

A+A-

DENKTAŞ; “EŞİTLİĞİMİZ, EGEMENLİĞİMİZ, TÜRKLÜĞÜMÜZ, DEVLETİMİZ KALMAYACAK AMA BİREYSEL OLARAK AB VATANDAŞLARI OLACAĞIZ.”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Örgütü’nün KKTC’de ikincisini düzenlediği “Eğitim ve Dayanışma Kampı”nda gençlere Kıbrıs sorununun dünü, bugünü ve yarını hakkında bilgi verdi.

Haftasonu Tatlısu da gerçekleşen kampa konuk olan Denktaş, burada gençlerin sorularını da yanıtlayarak, bire bir sohbet etme imkanı yarattı.

Denktaş, Kıbrıs sorunu konusuna değinirken Kıbrıs sorunun bugün hala daha çözüme ulaşmadığına dikkat çekti ve Rum tarafının tek amacının “Osmosis” olduğunu söyledi.

“RUMUN TÜM VE TEK UĞRAŞI BUGÜN DAHİ OSMOSİS’DİR”

Denktaş; “Rum’un hiç değişmeyen tek bir amacı var. O da Kıbrıslı Türkleri azaltarak kendi içlerinde eritme politikası olan osmosis’dir.  Adanın bir Yunan adası haline dönüştürülmesi politikasıdır” dedi.

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi yıllarında, TMT vasıtasıyla direnç gösterdiğini de anımsatan Denktaş, o yıllarda dahi Kıbrıslı Türklerin “Türkiye bir gün mutlaka gelecek” inancında olduğunu, belirtti.

“SON YILLARDA KIBRIS SORUNU TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞTÜ”

Türkiye’nin bir sabah ansızın gelişi ve Kıbrıs Türk Halkı ile kucaklaştığını müthiş bir duygu olarak yorumlayan Serdar Denktaş; gençlere mücadele verilen tarihi bu kadar ayrıntıları ile anlatmasının altında yatan nedenin ise Kıbrıs konusunun Türkiye’nin gündeminden düşmüş olmasından kaynaklandığını söyledi.

“İLK DEFA DÖNEN OYUNUN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM”

Denktaş, Kıbrıs sorunun içinde doğan, müzakerelerin yapıldığı bir evde büyüyen ve 25 yıldır aktif politikanın içinde olmasına rağmen, Kıbrıs sorunu ile ilgili dışardan birşeyler piştiğini ve ilk defa bu “dönen oyunun ne olduğunu bilmediğini” söyledi.

Denktaş; “Müzakelerde halen ‘mülkiyet’ konuşuluyor. Şu anda yürümekte olan müzakere sürecinde başlangıçta var olan soru işaretleri benim kafamda azalmıyor aksine artıyor. Ama birileri de çıkıp diyor ki ‘çözüme çok yakınız.’ Hangi çözüme? Tüm tutanakları okuyorum böyle birşey görmüyorum, Cumhurbaşkanına soruyorum, Rum tarafına soruyorum negatif yorum alıyorum. Peki kim diyor ‘ilk defa çözüme bu kadar yakınız’ diye? ABD, İngiltere, AB, BM.”

“TÜM HAKLARIMIZ ELİMİZDEN ALINMAK İSTENİYOR”

Adada sadece Kıbrıslı Türklerin Türkçe konuşan, AB vatandaşı unsurlar olarak kalacağı yönünde tehlikeli gidişat olduğunu belirten Serdar Denktaş; “Eşitliğimiz, Egemenliğimiz, Türklüğümüz, Devletimiz kalmayacak ama bireysel olarak AB vatandaşları olacağız. Ada’da Türkçe konuşan AB vatandaşları hepsi bu. Eksik olsun. Bu nedenle ben bir müddetten beridir biraz daha sesli konuşmaya başladım. ‘Bu gidişat, gidişat değil!’ diyerek bir ‘Hayır!’ kampanyasına doğru gitmek zorundayız diye gittiğim her yerde anlatıyorum” dedi.

“KIBRIS TÜRKİYE İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ. ÇÜNKÜ...”

Konuşmasının sonunda Kıbrıs’ın Türkiye için önemine de vurgu yapan Denktaş, KKTC’nin ortadan kalkması durumunda, Akdeniz’in Türkiye için Ege konumuna düşeceğini, Ege’de ki sorunların tümünü Akdeniz’de de yaşamaya başlayacağına dikkat çekti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.