1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ, EYLEM YAPAN HAYVAN ÜRETİCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ
DENKTAŞ, EYLEM YAPAN HAYVAN ÜRETİCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

DENKTAŞ, EYLEM YAPAN HAYVAN ÜRETİCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Denktaş, Başbakan Yardımcılığı’na siyah çelenk bırakan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile görüştü.

A+A-

BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ, BİRLİK BAŞKANI VE YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Başbakan Yardımcılığı’na siyah çelenk bırakan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları ile görüştü.

Başbakan Yardımcılığı Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Hükümetin sorunlarına çözüm bulması talebiyle Başbakan Yardımcılığı’na çelenk bırakan Birlik Başkanı Mustafa Naimoğlu’nu kabul etti.

Bakanlık bahçesinde gerçekleşen görüşmede, sunulan çelengi hoşgörüyle alan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın diyolağa bağlı yaklaşımının eylemciler tarafından olumlu karşılandığı belirtildi.

Görüşmede, Başbakan Yardımcılığı Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık da hazır bulundu.

DENKTAŞ TALEPLERİNİ SORDU

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş hayvan üreticileriyle görüşmesinde yaptığı konuşmada, hayvan üreticileri ve yetişitiricilerinin sorunlarının diyalog yolu ile çözümlemesinin esas olduğunu ifade ederek, sıkıntıları dinledi.

Sorunlara; karşılıklı, gerçekçi ve yapıcı çözüm önerileri ortaya koymak şartıyla sağlıklı bir sonuç elde edilebileceğini belirten Başbakan Yardımcısı Denktaş, hayvancılara bugün için acil olarak ne talep ettiklerini sordu.

NAİMOĞULLARI: “ÜRÜNLERİMİZİ PAZARLAYAMIYORUZ”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları ise geçimlerini hayvan satışı ve süt üretiminden sağlayan hayvancının bir yandan ürünlerini pazarlayamamanın sıkıntısını yaşarken, diğer yandan da ‘çek batağında’ tükenme noktasında olduklarını dile getirerek, sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını talep etti.

Sorun ve taleplerine yanıt verilmediği takdirde sıkıntıların artacağına ifade eden Naimoğluları, bu kapsamda eylemlere devam edeceklerini kaydetti.

İSTEKLER

Naimoğluları acil olarak çözüm bulunmasını istedikleri sorunlarını şöyle sıraladı:

“Hayvan üreticilerinin alacağı olan süt bedellerinin bir an evvel ve düzenli ödenmesi, ürünlere acilen iç ve piyasada pazar bulunması, hayvan üreticileri, turizmciler, marketçiler ve ilgili bakanlıklar nezdinde bir masa etrafında toplanılmak koşuluyla sorunların masaya yatırılarak çözüm yollarının bulunması.”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, bugün Başbakanlık kapısına siyah çelenk bırakmıştı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.